Wat een weer!
Wat een weer!

Klimaatcollege: Wat een weer!

Wednesday 5 October van 20:15 tot 22:15

Wereldwijd is het de laatste 130 jaar gemiddeld 1 °C warmer geworden, in Nederland zelfs 1,7 °C. We wonen met meer dan 17 miljoen mensen op een klein stukje aarde. We bewonen, bebouwen en bewerken ons land intensief en bijna nergens ter wereld ligt de productiviteit zo hoog als hier.

Eén van de grote bedreigingen voor Nederland is de stijging van de zeespiegel. De dreiging komt niet alleen van de zee, delta Nederland heeft ook nogal wat rivieren die uitmonden in zee. En dan zakt op veel plekken in ons land ook nog eens de bodem door gas-en zoutwinning en bemaling.

Toch hoeft het gevecht tegen de klimaatcrisis geen hopeloze strijd te zijn. Maar dan moeten we de natuur als bondgenoot zien, niet als vijand. En ons land zo inrichten dat het meebeweegt met de natuurlijke processen van bodem, water en kust. Een land met meer bossen en water, het kan!

Willemijn Hoebert is meteoroloog en presenteert het weer bij het NOS-journaal.  

Tim van Hattum is programmaleider klimaat Wageningen University & Research, met zijn team maakte hij een kaart van Nederland in 2120. Zo mooi kan Nederland eruit zien als we gaan samenwerken met de natuur.

Dit klimaatcollege is een initiatief van duurzaamheidscommunity De Uitdaging. Bij aankoop van een ticket word je automatisch (gratis) lid van De Uitdaging. Meer informatie vind je op www.deuitdaging.frl.
 

  • October 0520:15 - 22:15

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 20,50

Loading