Grutte Pier wereldpremière

Steven de Jong films: Grutte Pier wereldpremière

Friday 28 October van 20:15 tot 23:00

Grutte Pierproject gaat de theaters en dorpshuizen van Fryslân in met een uitgebreide Filmcollegetour. Naast dat de film ‘Grutte Pier’ vertoond gaat worden, zal er een Filmcollege gegeven worden door filmmaker Steven de Jong. Dit tezamen geeft een prachtige invulling van een uniek avondje uit.

Steven de Jong (1962) is één van Nederlands meest succesvolle en productieve filmmakers van dit moment. 15 Bioscoopfilms en verschillende bekroonde tv-series komen van zijn hand. Vaak staat zijn naam als Regisseur/Acteur/Scenarioschrijver én Producent op de aftiteling. Enthousiast, veelzijdig en een bezige bij is een veelgehoorde note over zijn persoon. Vele prijzen won hij in binnen- en buitenland, waaronder Golden en Platina Awards, de Televiziering en Gouden Kalf nominaties.
Zelf noemt hij zijn alter ego ‘Steven de Piepjong’ in de strip van Donald Duck een absoluut hoogtepunt.

Steven maakte zijn debuut meer dan 30 jaar geleden als acteur in ‘Zeg eens AAA’ en ‘Spijkerhoek’. Hij leerde het vak bij Joop v/d Ende en John de Mol, waar hij meer dan 10 jaar met veel plezier werkte. Vervolgens maakte hij zijn eigen kaskrakers als ‘De Schippers van de Kameleon’ (4 films/serie), ‘Snuf de Hond’ (4 films/2 series), ‘De Hel van 63’ (best bekeken NL film) en ‘De Scheepsjongens van Bontekoe’ (Gouden film award). Maar ook met kleinschalige Friestalige films als ‘De Gouden Swipe’ (best bezochte film in Fryslân) en ‘De Fûke’ (2 Gouden Kalf nominaties) maakte hij furore alsmede de allereerste Nederlandse Regiosoaps ‘Baas Boppe Baas’, ’Dankert & Dankert’ en ‘Bit’.
Nu dan het eerste filmdeel over het leven van zijn persoonlijke held ‘GRUTTE PIER’. Een project wat zeker 8 jaar in beslag gaat nemen en waar nu exclusief voor Fryslân het eerste deel in het najaar van 2022 in release zal gaan.

In dit Filmcollege vertelt Steven een boeiend verhaal over het maken van Films en wil hij zijn toehoorders graag inspireren om hun eigen dromen waar te maken. Daarnaast maakt Steven graag gebruik van interactie met zijn gehoor. Niet zelden worden een aantal toehoorders betrokken bij het naspelen van een scene. Dit zorgt over het algemeen voor onverwachte en soms hilarische reacties uit de zaal.
-Doorgaan waar anderen stoppen- is zijn credo en -je kan veel meer dan je denkt!-
Aansluitend dit spraakmakende filmcollege te zien: ‘Grutte Pier I -de film’

Lees hier het verhaal van Grutte Pier. 

  • October 2820:15 - 23:00

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 25,00

Loading