Koningsdag 2021

@HOME EDITION

Koningsdag 2021 wordt gevierd op coronavriendelijke wijze. Dit jaar geen aubade om de Koning toe te zingen, geen kindervrijmarkt op de Singel, geen oranjemarkt op het Grootzand en geen muziekoptredens op de Marktstraat, helaas!

Oranjefans in Sneek moeten er ook dit jaar nog, zelf een thuisfeestje van maken. De Vereniging Oranje Sneek heeft een aantal leuke (online) activiteiten georganiseerd.

Dus hang die oranje slingers op, nodig je buren uit voor een oranje tompouce en drink er, op gepaste afstand, een oranjebittertje van de Weduwe Joustra op!

 

Vereniging Oranje Sneek

De Oranjevereniging organiseert een aantal (online) activiteiten. Om 09.00 uur worden we gewekt door het carillon op de Martinikerk. Daarna gaat het bestuur van de Vereniging Oranje Sneek op pad richting de verzorgingstehuizen in Sneek om te trakteren op oranjekoek. Voor de kinderen zal Clown Sander online optreden, maar er is meer! Je kunt cadeaubonnen winnen met de kleurwedstrijd in verschillende leeftijdscategorieën, de fotowedstrijd of met de juiste oplossing van de woordzoeker.  

Inleveren voor 30 april

Inleveradressen van de kleurplaat, oplossing woordzoeker en fotowedstrijd:

Bij Bakkerij Posthuma (Sint Antoniusplein 37)
of bij de 3 Poiesz filialen in Sneek
(Boschplein, Duinterpen of Noorderhoek)
of via e-mail: ver.oranjesneek@gmail.com.

 

Activiteiten 2021

Op bezoek bij de verzorgingstehuizen

Op bezoek bij de verzorgingstehuizen
Van 10 uur t/m 17 uur gaat het bestuur van de Oranjevereniging Sneek naar de verzorgingstehuizen om te trakteren op oranjekoek. Hopelijk mogen de draaiorgels mee om de oranjefleur er in te brengen. (draaiorgels ovb coronamaatregelen).

Fotowedstrijd Oranje Koningsdagtenue

Fotowedstrijd Oranje Koningsdagtenue
Niets is leuker dan feest vieren in je Oranje Koningsdagtenue. Kleed je feestelijk aan en stuur je foto in. We kiezen de 3 leukste foto’s en ook hier zijn cadeaubonnen te winnen van Top1toys. Insturen naar het emailadres van ver.oranjesneek@gmail.com voor 30 april 2021

Maak kans op boekje “Plaatsen van herinnering in Sneek”

Maak kans op boekje “Plaatsen van herinnering in Sneek”
Er zijn 50 boekjes “Plaatsen van Herinnering in Sneek” beschikbaar. Een boekje met monumenten, de stroffelstienen en de oorlogsgraven uitgegeven in 2020 bij de viering bevrijding 75 jaar. Geef bij uw woordzoeker inzending aan of u in aanmerking wenst te komen voor het boekje (loting bij meer dan 50 personen die interesse hebben).
Clown Sander: show online om 9.30 uur

Prijswinnaars

KONINGSDAG IN SNEEK

De Oranje Vereniging Sneek dankt iedereen voor de belangstelling aan de Koningsdagwedstrijden. De prijzen zijn uitgereikt en we wensen de prijswinnaars veel plezier met de cadeaubonnen. We hopen volgend jaar weer op een normale Koningsdag met festiviteiten in het centrum van Sneek.

 

Leeftijdsklasse: tot en met 4 jaar

3e prijs Ruben Nouta
2e prijs Nathan Postma
1e prijs Isa
 
Leeftijdsklasse 5-8 jaar
3e prijs Daphne Veenstra
2e prijs Jorieke Spithoven
1e prijs Renée Zijda
 
Leeftijdsklasse 9-12 jaar
3e prijs Levie Vallinga
2e prijs Jessica Efdé
1e prijs Dayanna Grogorian
 
Woordzoeker (alle leeftijden) - 3 prijzen
prijs G. Tigchelaar-vd Berg
prijs Familie Penners
prijs Ella Boot
 
Fotowedstrijd (alle leeftijden) - 3 prijzen
prijs Sabine Hoekman
prijs Mara Heemstra
prijs Yentl Rijsemus
Bezig met laden