XMAS Sneek

SNEEK IN KERSTSFEER

De binnenstad van Sneek wordt in december omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote kerstbomen worden weer opgetuigd, skutsjes in de grachten van Sneek voorzien van lichtjes en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting en prachtige kerstetalages.

Met extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard! Door coronamaatregelen zijn de XMAS buitenactiviteiten helaas uitgesteld tot volgend jaar; winkels zijn geopend en zijn opgeroepen om op 12 december een ludieke actie of demonstratie in hun winkel te verzorgen. De kerstbomen zijn verlicht en de winkels hebben prachtige kerstetalages dus genoeg sfeer om helemaal in de kerststemming te komen! 

Stem mee op de mooiste kerstetalage vanaf 10 december. Er zijn leuke prijzen te winnen voor zowel winkelend publiek als de deelnemende winkels! 

Kerstetalagewedstrijd XMAS Sneek

Verlichten grote Kerstboom

Verlichten grote Kerstboom
In de week van 6 december worden de prachtige grote Kerstbomen in de grachten van Sneek opgetuigd en prachtig verlicht.

XMAS Sneek

XMAS Sneek
De buitenactiviteiten van XMAS Sneek zijn ivm nieuwe coronamaatregelen uitgesteld tot volgend jaar.

Beleef het Scandinavische kerstgevoel in het Fries Scheepvaart Museum.

Beleef het Scandinavische kerstgevoel in het Fries Scheepvaart Museum.
Van 6 december t/m 9 januari is het museum helemaal in kerstsfeer met een Scandinavische 'look en feel'. Stijlvol, naturel en helemaal 'hygge', zoals je gewend bent van Scandinavië!

Kerst in het Modelspoormuseum

Kerst in het Modelspoormuseum
Vanaf 25 december t/m 9 januari is het Modelspoor Museum in Sneek weer in kerstsfeer en omgetoverd tot “Lichtjesmuseum van het Noorden”. En alsof dat niet genoeg is, branden er talloze lichtjes op de bergbanen, modelbanen en diorama’s. In het museum rijden verschillende originele kersttreinen rond. Het hele jaar staan ze in het depot om alleen in de dagen rond Kerst hun rondjes in het museum te draaien. Mooier kan een Kerst niet zijn.

Op de foto met een kerst figuur

Op de foto met een kerst figuur
Bij verschillende winkels/horeca in Sneek kom je opblaasbare kerstfiguren tegen. Leuk voor de kids om ze allemaal te zoeken en/of mee op de foto te gaan! Beetje afhankelijk van de betreffende openingstijden zijn ze te vinden bij oa: Optisjen Oosterdijk, Hema, De Toverbal, restaurant Aan de Gracht, restaurant Onder de Linden.
Bezig met laden