Cultureel Festival _ Ut Sneek_juni.jpg21072012 057.JPGDSC_8256.jpgCarnaval.jpgKindermiddag Sneekweek (2).jpg2015-11-14 Intocht sinterklaas (24).JPGvoorjaarskermis (jdg) sneek - kl.jpgvissen in Sneek Friesland.jpgdoornroosje_in_sneek.jpgfruitfestival.jpgSpringkussenelfstedentocht_sneek.jpg2019-04-07 Mooi Sneek  (22).jpg2019-08-03 Sneekweek 2019 (14).jpg2019-08-06 sneekweek kindermiddag  (2).jpg

Sneek voor kinderen

Vakantie in Sneek

Tijdens de vakanties is er genoeg te doen in Sneek. Wat denk je van 'help pake en beppe de vakantie door' in het Fries Scheepvaart museum en het Modelspoor Museum of één van de leuke theatervoorstellingen in Theater Sneek. 

Voor meer evenementen en things to do kijk op de uitagenda .

 

Things to do, met kids 

Interactief Kindermuseum Sneek in het Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.

Interactief kindermuseum: het Kindermuseum is een speciale zaal binnen het Fries Scheepvaart Museum waar alle kinderen van 4 - 12 jaar op actieve en interactieve wijze aan de slag kunnen gaan met het thema scheepvaart in Friesland. In vakanties speciale activiteiten. 

Geopend: maandag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.
Zondag van 12.00 - 17.00 uur. Feestdagen gesloten.

Beleef, ervaar en ontdek het leven aan boord in het nieuwe Kindermuseum!

Fries Scheepvaartmuseum
Kleinzand 14, 8601 BH Sneek
T 0515-414057
I www.friesscheepvaartmuseum.nl 


 

Nationaal Modelspoormuseum

Met ruim 5000 modellen bezit het modelspoormuseum de grootste collectie modeltreinen van Europa. Verder zijn er veel rijdende banen die u zelf kunt bedienen. De bezoekers kunnen zelf met banen spelen. Het museum is gevestigd in het fraai gerestaureerde stationsgebouw van Sneek. Voor actuele openingstijden en kinderactiviteiten in de schoolvakanties kijk op hun site

Nationaal Modelspoormuseum
Dr Boumaweg 17b, 8601 GM Sneek
T 0515 - 430021
I Nationaal Modelspoormuseum

 


Zwemmen in Sneek doe je in zwembad It Rak


Zwembad It Rak heeft o.a. een wedstrijdbad van 25 meter lang en een recreatiebad het glijbaan van 62,5 meter lang, een stroomversnelling, een bubbelbad en bubbelbanken langs het recreatiebad. Voor de kleintjes is er een peuterbad. 
Adres: Burgemeester de Hooppark 4 8605 CR Sneek, telefoon 0515-413218.
Website: www.optisport.nl/rak

 

Genieten in de natuur in Sneek, Parken in Sneek

Sneek heeft meerdere gezellige parken en tuiend die vermaak bieden voor het hele gezin. Wilhelminapark en Rasterhofpark zijn zeer geschikt om te bezoeken met kinderen.

 

Bowlingbaan Sneek: bowlen, klimmen, squashen en pannenkoeken eten

Sport-Restaurant de Stolp heeft: 8 Bowlingbanen, bar, restaurant, zalen, lunchcafé, 6 squashbanen, 2 klimwanden en een sportcafé. U kunt hier terecht voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, bruiloften, recepties, kinderfeestjes, klimfeestjes, verjaardagen, vergaderingen en cursussen. Voor kinderen zijn er diverse kinderarrangementen. 

Meer info: De Stolp, Smidsstraat 6, 8601 WB Sneek, I www.destolpsneek.nl

 

JUMPINGHAL Enjoy Sports: springen, springen, springen

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen! Met Jumpinghal kun je onder toezicht vrij springen en freerunnen (vanaf 6 jaar)! Er is geen lidmaatschap nodig voor Jumpinghal. 

Tarieven: Een uur € 3,50 p.p.   / Twee uren € 7,00 p.p. (Gratis limonade)

openingstijden
Woensdag  14.00-16.00 uur 
Zaterdag     14.00-16.00 uur 
Zaterdag     16.00-18.00 uur 
Zondag       14.00-16.00 uur

Adres: Alexanderstraat 2 B/C, 8606 VP Sneek
T 0515 856 790
I Jumpinghal Sneek 
 

Skibaan Sneek 

Bij Ski Centrum Sneek kun je ook terecht voor groepsarrangementen en kinderfeestjes. Samen met je collega's, vrienden, sportclub etc. sportief bezig zijn, veel lachen en na afloop genieten van een drankje in de Apres-Ski Hutte zijn ideale ingredienten voor een verrassend middagje of avondje uit.

Adres: Wolkammerstraat 2c, 8601 VB Sneek
T 06-51690878
I Skicentrum Sneek 

 

Escaperoom Sneek 

Het spelen van escape rooms is dé activiteit als je houdt van spanning, avontuur, puzzels en teamwork. Je wordt samen met jouw team opgesloten in de Escape Room. Vanaf dan heb je 60 minuten de tijd om te ontsnappen, een ware race tegen te klok! Hoe reageren jij en jouw teamgenoten wanneer de tijd dringt? Houdt iedereen het hoofd koel? Bij het spelen van Escape Rooms ben je altijd verzekerd van een zenuwslopend avontuur en een hoop lol (ook na de tijd!).  Zijn jullie klaar voor deze race tegen de klok? 

Adres: Smidsstraat 5, 8601 WB, Sneek  
T 0633601631
I Escaperoomssneek

 

 

ZOMER

Kinderboerderij Sneek

Kinderboerderij Sneek heeft naast diverse dieren (oa geiten, kippen, konijnen, hangbuikzwijnen, pony, ezel), een grote speeltuin, een knuffelweide, waterfietsen en nog veel meer! Verder is er een watertuin van waaruit een spuit een kabbelend beekje van water voorziet. Uit dit beekje lopen vier sluizen. Kinderen kunnen de sluizen zelf bedienen en zo eigen overstromingen en moerassen creëren. Het waterspel van zes fonteinen maken de waterpret compleet. Vooral tijdens warme periodes in de zomer is het waterspel een groot succes en kunnen ouders lekker van de zon genieten in de tuin.

Op het terras kan koffie, fris, ijs of een snack genuttigd worden. Boven het restaurant is een overdekte speelzolder voor de kinderen.


Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur / maandag gesloten (muv de zomervakantie van het noorden)

Entree: vanaf 2 jaar €2,00 p/p
Stempelkaart: 10 ritten €15,00 30 ritten €30,00

Adres: Harste 11b, Sneek
T: 088-1663602
I: www.kinderboerderijsneek.nl
 

Speeltuinen in Sneek

De gemeente wil dat er voldoende mogelijkheden zijn om te spelen en dat er goed en veilig kan worden gespeeld. In totaal heeft Sneek 90 speelterreinen, in elke buurt zijn één of meerdere speeltuinen te vinden. We noemen een paar grotere hieronder. 

Speeltuin Wilhelminapark 

Centraal in het Wilhelminapark aan de Bolswarderweg ligt deze speeltuin met schommels, glijbaan, evenwichtsbalk, wipkippen en een klimrek.
 

Speeltuin Sperkhem-Tuindorp

Grote betaalde speeltuin In Sperkhem-Tuindorp
Adres: Johan Willem Frisostraat 32, 8606 CW Sneek

Speeltuin Noordoosthoek 
De gezellige speeltuin heeft diverse speeltoestellen en genoeg ruimte om lekker te spelen. Kinderen onder de 6 jaar zijn onder begeleiding welkom, kinderen boven 6 jaar mogen ook zelfstandig komen. De speeltuin wordt geleid door vrijwilligers en tijdens openingstijden van de speeltuin zijn er 2 oppassers aanwezig. Kosten zijn € 1 euro per kind boven 2 jaar en voor een jaarabonnement voor het hele gezin kost € 10, -.  Ook is het mogelijk een schoolreisje of kinderfeestjes te organiseren.

Adres: Dr. Kuyperlaan 3a, Sneek
website: speeltuinnoordoosthoek.nl

 

Waterskibaan Sneek

Sneek heeft ook een waterskibaan, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar!  

 

Weblog Sneek met kinderen: 

http://www.kidseropuit.nl/sneek-met-kinderen/

 

Meer suggesties voor kinderuitjes in Sneek?

Mocht u nog meer suggesties hebben voor een dagje uit voor kinderen of things to do voor kinderen in Sneek, dan horen we het graag !

 

Bezig met laden