modelspoormuseum_school 4.jpg20150808_154106.jpgKinder boerderij ezel.jpgelectrisch varen sneek.JPGMuseum Sneek FSM_kindermuseum.JPG20150808_141210.jpgspringkussenelfstedentocht_sneek.jpgkinderschmink.JPGkinderboerderij.JPGballorig.jpgbioscoop.jpg

Sneek voor kinderen

Kinderboerderij Sneek

Kinderboerderij Sneek heeft naast diverse dieren (oa geiten, kippen, konijnen, hangbuikzwijnen, pony, ezel), een grote speeltuin, een knuffelweide, waterfietsen en nog veel meer! Verder is er een watertuin van waaruit een spuit een kabbelend beekje van water voorziet. Uit dit beekje lopen vier sluizen. Kinderen kunnen de sluizen zelf bedienen en zo eigen overstromingen en moerassen creëren. Het waterspel van zes fonteinen maken de waterpret compleet. Vooral tijdens warme periodes in de zomer is het waterspel een groot succes en kunnen ouders lekker van de zon genieten in de tuin.

 

Op het terras kan koffie, fris, ijs of een snack genuttigd worden. Boven het restaurant is een overdekte speelzolder voor de kinderen.


Openingstijden

dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur / maandag gesloten (muv de zomervakantie van het noorden) 

Entree: vanaf 2 jaar €2,00 p/p
Stempelkaart: 10 ritten €15,00 30 ritten €30,00

 

Adres: Harste 11b
Telefoon: 088-1663602
Website: www.kinderboerderijsneek.nl
Email: kinderboerderijsneek@welkombijwil.nl
Facebook: www.facebook.com/kinderboerderij.sneek

 

 

Speeltuinen

De gemeente wil dat er voldoende mogelijkheden zijn om te spelen en dat er goed en veilig kan worden gespeeld. In totaal heeft Sneek 90 speelterreinen, in elke buurt zijn één of meerdere speeltuinen te vinden. We noemen er een paar:

 

Speeltuin Wilhelminapark 
Centraal in het Wilhelminapark aan de Bolswarderweg ligt deze speeltuin met schommels, glijbaan, evenwichtsbalk, wipkippen en een klimrek.
 

Speeltuin Sperkhem-Tuindorp
Adres: Johan Willem Frisostraat 32
8606 CW Sneek

 

Speeltuin Noordoosthoek 
De gezellige speeltuin heeft diverse speeltoestellen en genoeg ruimte om lekker te spelen. Kinderen onder de 6 jaar zijn onder begeleiding welkom, kinderen boven 6 jaar mogen ook zelfstandig komen. De speeltuin wordt geleid door vrijwilligers en tijdens openingstijden van de speeltuin zijn er 2 oppassers aanwezig. Kosten zijn € 1 euro per kind boven 2 jaar en voor een jaarabonnement voor het hele gezin kost € 10, -.  Ook is het mogelijk een schoolreisje of kinderfeestjes te organiseren.

Adres: Dr. Kuyperlaan 3a, Sneek
website: speeltuinnoordoosthoek.nl

 

Fries Scheepvaart Museum

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Behalve veel van de Friese scheepvaart en scheepsbouw geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en van de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek.


Interactief kindermuseum

Het Kindermuseum is een speciale zaal binnen het Fries Scheepvaart Museum waar alle kinderen van 4 - 12 jaar op actieve en interactieve wijze aan de slag kunnen gaan met het thema scheepvaart in Friesland. 

Geopend: maandag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.
Zondag van 12.00 - 17.00 uur. Feestdagen gesloten.

Beleef, ervaar en ontdek het leven aan boord in het nieuwe Kindermuseum!

 

Fries Scheepvaartmuseum 
Kleinzand 14, 8601 BH Sneek
T 0515-414057
I www.friesscheepvaartmuseum.nl 


 

Nationaal Modelspoormuseum

Met ruim 5000 modellen bezit het modelspoormuseum de grootste collectie modeltreinen van Europa. Verder zijn er veel rijdende banen die u zelf kunt bedienen. De bezoekers kunnen zelf met banen spelen. Het museum is gevestigd in het fraai gerestaureerde stationsgebouw van Sneek. Voor actuele openingstijden kijk op de site.  

Dr Boumaweg 17b, 8601 GM Sneek
T 0515 - 430021

 


Zwembad it Rak
Zwembad It Rak heeft o.a. een wedstrijdbad van 25 meter lang en een recreatiebad het glijbaan van 62,5 meter lang, een stroomversnelling, een bubbelbad en bubbelbanken langs het recreatiebad. Voor de kleintjes is er een peuterbad. 
Adres: Burgemeester de Hooppark 4 8605 CR Sneek, telefoon 0515-413218.
Website: www.optisport.nl/rak
 

Parken
Wilhelminapark en Rasterhofpark zijn zeer geschikt om te bezoeken met kinderen.

 

Bowlingbaan Sneek
Sport-Restaurant de Stolp heeft: 8 Bowlingbanen, bar, restaurant, zalen, lunchcafé, 6 squashbanen, 2 klimwanden en een sportcafé. U kunt hier terecht voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, bruiloften, recepties, kinderfeestjes, klimfeestjes, verjaardagen, vergaderingen en cursussen.

Smidsstraat 6, 8601 WB Sneek

www.destolpsneek.nl

 

Sinds kort heeft Sneek ook een waterskibaan, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar! 

 

 

Meer suggesties voor kinderuitjes?

Mocht u nog meer suggesties hebben voor een dagje uit voor kinderen of things to do voor kinderen in Sneek, dan horen we het graag !

 

Weblog Sneek met kinderen: 

http://www.kidseropuit.nl/sneek-met-kinderen/

Bezig met laden