Carnaval in Drabbelterp

CARNAVALSACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD

De Carnavalsvereniging De Oeletoeters organiseren diverse carnavalsactiviteiten voor jong en oud in Drabbelterp, zo wordt Sneek tijdens de carnavalsperiode genoemd. 

Carnaval het feest is ... waarschijnlijk een vermenging van een Romeins lente- en een Germaans offerfeest. De oorsprong kan worden gezocht in godsdienstige gebruiken in de oudheid. Het masker werd daarbij gebruikt als middel om de boze geesten te verjagen. Echter, niemand is zeker van de oorsprong. Het woord ´carnaval´ komt waarschijnlijk van het Middeleeuws-Latijnse carnem levare of carnelevarium. Dit betekent het wegnemen of verwijderen van vlees.

Carnavalsactiviteiten in Sneek

Jeugdcarnaval 11 februari 14.11 uur

Jeugdcarnaval 11 februari 14.11 uur
Onder de bezielende leiding van de Jeugdcommissie wordt voor een grote groep kleine Oeletoeters en Oeletoeterinnekes het Jeugdcarnaval georganiseerd. Onder het toeziend oog van de Jeugdprins of Jeugdprinses van Drabbelterp (Sneek), die wordt bijgestaan door een gevolg van Secondanten en/of Pages, wordt er ieder jaar in november een fantastisch Kindercarnaval georganiseerd, waarbij iedereen altijd welkom is. Vlak voor het Carnavalsweekend volgt dan de middag van het Jeugdcarnaval met de meest succesvolle Jeugd-Playbackshow van Sneek en de wijde omtrek.
Bezig met laden