2017-08-05 Sneekweek zaterdag  (83).jpgLevehetwater_friesland.jpg35438330_10155427645779147_1982918754828288000_n.jpgcamping_watersport _zeilen (copyright Sneek Promotion).jpgwaterpoort_zomer_(copyright Sneek.nl).jpg20170507_143242.jpgWaterpoort_drone (DvdM).JPG2016-07-20 Suppen grachten Sneek  (6).jpgrondvaart met boot.jpg20180511_211052.jpg

LEVE HET WATER

Leve het water: beleef in 2020 het bijzondere waterlandschap van Friesland
  
Beekjes, rivieren, meren, vaarten, plassen, baggersloten en singels. In Friesland kennen we meer woorden voor de wateren dan voor brood. Logisch; we hebben er al eeuwen mee te maken. We verdreven de zee, bevoeren de vaarten, fierljeppen over sloten en bouwden terpen voor een drogevoetengarantie. Friesland bestaat dan ook voor 50% uit water! En al dat water maakt ons Friezen de gelukkigste Nederlanders. Water helpt ons te ontspannen, vieren en leven. Ontdek wat water betekent voor Friesland en kom genieten van dát wat ons zo gelukkig maakt.

 

Watersportcentrum van Friesland 

In het watersportcentrum van Friesland kunt je het water op vele mogelijke manieren beleven. Van sportief zeilen met een open zeilboot op de Friese meren tot fluisterstil door de stadsgrachten varen met een electrisch bootje. Watersport is voor iedereen geschikt. In Sneek huur je boten in alle soorten en maten en prijsklassen. Of boek eens een rondvaart bij één van de rondvaartbedrijven. En wat denk je van de nieuwe waterskibaan bij recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek! Ook zijn er meerdere aanbieders waarbij je kunt flyboarden, bijvoorbeeld in de Sneekweek

Sneek ligt centraal in het merengebied van de provincie Fryslan. In het centrum van de stad zijn ruime en goede aanlegplaatsen gemaakt welke allen zijn voorzien van water en elektriciteits-voorzieningen. Bij de aanlegplaatsen zijn voldoende sanitaire voorzieningen aangelegd. Ook zijn er voldoende jachthavens en trailerhellingen. Vanuit Sneek kan men diverse prachtige vaarroutes gaan doen, zoals rondje Zuidwest Friesland, de Elfstedenroute of de Middelseeroute. En na het watersportvertier biedt de stad volop mogelijkheden voor een gezellig avondje om de dag af te sluiten.

 

Watersportboulevard It Ges

Om het de watersporter gemakkelijker te maken, is langs de Houkesloot in Sneek een bedrijvenpark aangelegd, genaam It Ges, waar alle mogelijke watersportbedrijven bijeen zijn gebracht. De watersportliefhebber vindt hier overzichtelijk en dicht bij elkaar werkelijk alles wat hij zoekt op watersportgebied. Meer dan vijftig bedrijven hebben hier hun deuren geopend en staan klaar om u te ontvangen.

 

 

Waterrijke evenementen 

Ook zijn er genoeg evenementen die zich op en om het water afspelen. Wat denk je van de 50e Kleine Sneekweek of de Elfmeren fietstocht, langs alle prachtige Friese meren, het skutsjesilen, De Vlootschouw Sneek en de 85e Sneekweek. Slechts een greep uit alle evenementen die in en om  Sneek georganiseerd worden. Bekijk ze op de uitagenda van Sneek. 

 

Fryske sporten

Er is niets dat meer sfeer geeft aan de zomer dan de Fryske sporten. Keatsen (kaatsen), skûtsjesilen (praam wedstrijd zeilen), silen (zeilen oa Sneekweek zeilwedstrijden), fierljeppen (polsstok springen), hynstesport (Friese paardensport); het brengt mensen bij elkaar.  Kom naar Friesland in 2020 en beleef het mee! 
 
De 85e Sneekweek start in 2020 op vrijdagavond 31 juli t/m donderdag 6 augustus. Van vrijdag 7 augustus t/m zondag 9 augustus wordt een Cultureel Slotweekend Sneekweek georganiseerd. 
Op vrijdagavond 31 juli start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag 1 t/m donderderdag 6 augustus zijn de zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten, festiviteiten voor jong en oud. evenementen in de stad voor jong en oud. Van er zeilwedstrijden op het Sneekermeer. De Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend die start op vrijdag en zaterdag met een 2 daags straattheaterfestival en sluit zondag af met een openlucht Rock Kerkdienst en Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht! 
 
 

Meet the 11 Fountains 

Waar vind je 11 fonteinen gemaakt door 11 internationale topkunstenaars? In de Friese Elfsteden! Hedendaagse kunst en oude cultuurschatten. Water, Natuur en Cultuur. Barstensvol verhalen. Ontdek de geheimen van Friesland!  Lees het verhaal van de fontein van fortuna van de elfstedenstad Sneek

Een beeldend-kunstproject dat elf van 's werelds toonaangevende beeldend kunstenaars koppelt aan de elf steden in Friesland. De Elfstedentocht, maar dan permanent. Iedere kunstenaar heeft een fontein ontworpen, die het verhaal van de stad en haar geschiedenis vertelt. Meer info 11 fountains

 
 

Meer info over Leve het water in de rest van Friesland? 

Meer informatie over leve het water in Friesland www.friesland.nl

 

 

Bezig met laden