Royal_de_Luxe_(1_of_1).jpgFontein_Sneek_impressie.jpgATW Greyd&LauraKeijzerfotografie - kopie (2).jpgGiant_Steps.jpg2017-08-05 Sneekweek zaterdag  (83).jpgLogo_CH2018_site_HD_0.jpg

Culturele Hoofdstad 2018

In 2018 zijn alle ogen gericht op Leeuwarden en Friesland als culturele hoofdstad van Europa. Meer dan veertig grote projecten en 800 kleinere projecten vormen de ruggengraat van het programma in Friesland. Gedurende het jaar zijn acht megamanifestaties het hart van het programma. En er zijn ook primeurs, zoals het immense poppentheater van het beroemde Franse gezelschap ‘Royal de Luxe’: reuzen van poppen die in de zomer van 2018 bezit van het Leeuwarder centrum nemen. Eerdere bezoeken aan Liverpool, Mexico City en Londen brachten vele miljoenen mensen op de been. 
 

18 mei opening 11 Fountains - Kletterdei

Een beeldend-kunstproject dat elf van 's werelds toonaangevende beeldend kunstenaars koppelt aan de elf steden in Friesland. De Elfstedentocht, maar dan permanent. Iedere kunstenaar ontwerpt een fontein die het verhaal van de stad en haar geschiedenis vertelt. Als hedendaagse kunstwerken, geven de fonteinen ook blijk van de snel veranderende wereld waarin wij leven. De kunstenaars werken samen met de lokale gemeenschap. Hierdoor symboliseert dit project ook het belang van de Iepen Mienskip. Voor Leeuwarden-Fryslân 2018 en voor onze wereld van vandaag. Op vrijdag 18mei worden de fountains in estafette geopend.

Meer info: site 11 fountains.

 

 

3 t/m 7 augustus  European Sport For All Games tijdens Sneekweek

In augustus 2018 vindt er een uniek evenement in Friesland plaats: the first European Sports for All Games. Deze European Games zijn de voorloper op de World Games die in 2020 in Portugal plaatsvinden. Het evenement wordt georganiseerd door Sport Fryslân en NOC*NSF en wordt mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân, Europese Unie (Erasmus+) en Stichting De Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar. 
Wij sluiten met ons project aan op het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Van 3 t/m 7 augustus geven tientallen organisaties, honderden vrijwilligers en deelnemers en duizenden bezoekers (de traditionele) sport een podium. Fryslân verwelkomt 20 internationale teams* met 50 traditionele sporten, 200 deelnemers en tienduizenden bezoekers. Met elkaar zien, voelen en beleven we de passie voor sporten en bewegen, in het bijzonder de traditionele sporten. Iedereen kan meedoen, op zijn/haar eigen niveau, We genieten en hebben plezier met elkaar… daar gaat het om! 

In het voorprogramma, dat al van start is gegaan, brengen we Friezen in beweging. Dit doen we door het organiseren van verschillende beweegactiviteiten in de provincie, voor jong en oud. Deze activiteiten zijn voor mensen die om verschillende redenen niet kunnen deelnemen aan sport en beweegactiviteiten: #sportsforall. http://esfag2018.eu/

 

Meer info over CH2018

Meer informatie over de CH2018 projecten in Sneek:  www.sneek.nl
en voor heel Friesland www.2018.nl e/o www.friesland.nl. 

 

 

Reeds geweest met Hemelvaart: kijk op facebook voor foto en filmverslagen! 

9, 10 en 11 mei: EUROPEES MUZIEKFESTIVAL AT THE WATERGATE in Sneek

At the Watergate is de Friese versie van het European Youth Music Festival, een tweejaarlijks internationaal podiumevenement dat iedere editie  gehouden wordt in een Europese stad. Ongeveer 7.000 muzikale talenten uit vrijwel alle Europese landen geven gedurende drie dagen concerten. De dertiende editie in mei 2018 in Sneek en omstreken plaats. De opening van het evenement is aan stadsgracht De Kolk, pal voor de iconische Waterpoort. Naar verwachting worden 650 concerten gegeven, zowel binnen als buiten en onder meer op aanlegplaatsen voor boten.

Voorafgaand aan het festival vindt een congres plaats waarin de Europese thematiek op het gebied van ontwikkeling van kunst- en cultuureducatie aan de orde worden gesteld. Het festival biedt een randprogramma voor het primair onderwijs en voor samenwerkende instellingen voor voortgezet onderwijs uit Europese landen. De organisatie van At the Watergate is in handen van Cultuurkwartier Sneek.

At the Watergate wordt op woensdag 9 mei op spectaculaire wijze officieel geopend bij de Waterpoort in Sneek: 6000 deelnemers uit 23 landen, 49 podia, 650 concerten en heel veel bezoekers! 

 

 

 

 

 

 

 

fotomateriaal At the Watergate: GREYD! Concept/Ontwerp en Laura Keizer Fotografie

Bezig met laden