2015-05-25 Fiets elfstedentocht  (2).JPGDoorkomst stepelfstedentocht 24-05-2015 (6).JPGSW13ZON 358.jpgfietsarrangement_sneek.JPGlocalday.pnglocalday2.jpglocalday3.jpglocayday4.jpgwaterpoort.JPG

Hemelvaartdag & Pinksteren in Sneek

HEMELVAARTSDAG, HEMELVAARTWEEKEND IN SNEEK

Het Hemelsvaart- & Pinksterweekend komt eraan! Als het meezit heb je een lang weekend met Hemelvaart 2018 en Pinksteren 2018. Wat is er zoal te doen in Sneek?

Trek er lekker op uit met vrienden, familie of je gezin. Lees snel verder voor de leukste tips, ook met kinderen, voor een dagje weg met Hemelvaartsweekend of het Pinksterweekend! 

 

AT THE WATERGATE

At the Watergate is de Friese versie van het European Youth Music Festival, een tweejaarlijks internationaal podiumevenement dat iedere editie  gehouden wordt in een Europese stad. Ongeveer 7.000 muzikale talenten uit vrijwel alle Europese landen geven gedurende drie dagen concerten. De dertiende editie in mei 2018 in Sneek en omstreken plaats. De opening van het evenement is aan stadsgracht De Kolk, pal voor de iconische Waterpoort. Naar verwachting worden 650 concerten gegeven, zowel binnen als buiten en onder meer op aanlegplaatsen voor boten.

Voorafgaand aan het festival vindt een congres plaats waarin de Europese thematiek op het gebied van ontwikkeling van kunst- en cultuureducatie aan de orde worden gesteld. Het festival biedt een randprogramma voor het primair onderwijs en voor samenwerkende instellingen voor voortgezet onderwijs uit Europese landen. De organisatie van At the Watergate is in handen van Cultuurkwartier Sneek.

At the Watergate wordt op woensdag 9 mei op spectaculaire wijze officieel geopend bij de Waterpoort in Sneek: 7000 deelnemers uit 23 landen, 49 podia, 650 concerten en heel veel bezoekers! 

8 & 9 mei Pre-festival At the Watergate
10 t/m 11 mei At the Watergate

 

10 t/m 13 mEI Kleine Sneekweek Zeilen 

Vanaf Hemelvaartsdag zeilen jaarlijks rond de 300 schippers tijdens de Kleine Sneekweek vier dagen, het gehele Hemelsvaartweekend, met hun bemanning in 20 klassen om de hoogste zeileer. Maar zoals bekend gaat het in de Sneekweek, en ook in de kleine Sneekweek, niet alleen om de eer. De sfeer is minstens zo belangrijk. Daarom ook is inmiddels een traditie dat op de vrijdag van de Kleine Sneekweek, 26 mei, de stappersavond, het centrum van Sneek bol staat van de live muziek met genoeg keus!

 

Vrijdag 11 mei Kleintje Sneekweek Stappersavond 

Op vrijdagavond 11 mei wordt de stappersavond ‘Kleintje Sneekweek’ georganiseerd met in heel veel kroegen en café’s live muziek! Kleintje Sneekweek, ook wel ‘de Stappersavond van Sneek’ genoemd, wordt jaarlijks op de vrijdagavond na Hemelvaartdag georganiseerd. Dit muzikale rondje langs onderstaande deelnemende horeca zaken is snel gemaakt, want de entree is gratis! Kortom Kleintje Sneekweek!

 

 

Pinksteren 

1e Pinksterdag in Sneek

20 mei & 21 mei ONE LOCAL DAY 

ONE LOCAL DAY is hét food-, shop- en lifestyle event voor het hele gezin. Vorig jaar was de 1e editie al een groot succes en ook dit jaar zet de organisatie weer een stijlvol event neer: mooie shops met  prachtige producten, van kinderkleding tot stoere sieraden en van  bijzondere reizen tot interieuraccessoires. Kinderen spelen heerlijk in de kinderhoek en genieten van een ijsje of  een creatieve activiteit, de dames shoppen of kletsen bij onder het genot van koffie of een goed glas wijn met hapjes en ook de heren kunnen hun hart weer ophalen aan auto’s, whisky en sigaren en lekker bbq food. Een leuke dag uit met Pinksteren voor het hele gezin, van 11.00 t/m 18.00 uur bij Lokaal55.  

 

STEP ELFSTEDENTOCHT 

(Verwachting doorkomst Sneek ong. 12 uur - 16.00 uur)

Op 21 februari 1985 werd er voor het eerst in 22 jaar weer een Elfstedentocht op de schaats verreden. Er zijn meer manieren om een Elfstedentocht op eigen kracht af te leggen. Zo wordt er sinds 1912 de fiets en vanaf 1946 de wandel variant georganiseerd. Op zondag 26 mei 1985 zijn 13 personen vanuit Bolsward op een step met wielmaat 12,5” vertrokken om langs de elfsteden te gaan. “op kinderspeeltuig voor kinderspeeltuig” Met deze spreuk werd geld opgehaald voor een kinderdagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen in Bolsward. Met deze sponsortocht was een traditie geboren. De Bolswarder Step Vereniging (BSV) werd opgericht en sindsdien wordt op 1e Pinksterdag de step Elfstedentocht georganiseerd. Jaarlijks steppen zo'n 200 fanatiekelingen de tocht. Vanaf de kant staat publiek de steppers aan te moedigen! 

 

2e Pinksterdag

12.00 - 17.00 uur Een aantal winkels in Sneek is geopend.

11.00 - 18.00 uur One Local Day (zie 1e pinksterdag) 

 

Fietselfstedentocht 

De deelnemers starten in Bolsward in verschillende groepen. De eerste groep vertrekt  's morgens om 5 uur precies. Daarna wordt om de 8 minuten een volgende groep gestart. De laatste groep (groep 23) start om 7.56 uur. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur passeren de fietsers Sneek. Langs de route zijn duizenden toeschouwers aanwezig om de fietsers aan te moedigen.

 

Motorelfstedentocht

Ieder jaar, op tweede pinksterdag, organiseert de Friesche Motorclub de Elfstedentocht voor motoren, trikes, auto’s en Solex-rijders De Elfstedentocht is een toerrit van ongeveer 240 kilometer door het fraaie Friese land. De route voert ook door Sneek. 

 

Watersport

Natuurlijk kun je ook een rondvaart maken door de grachten van Sneek, en/of  huur je een motorboot, zeilboot, sup, kano of sloep! En wat denk je van de  waterskibaan Sneek of flyboarden? Lees meer mogelijkheden bij Watersport.  

Bezig met laden