SW13ZON 358.jpg2015-05-25 Fiets elfstedentocht  (2).JPGDoorkomst stepelfstedentocht 24-05-2015 (6).JPGfietsarrangement_sneek.JPGlocalday.pnglocalday2.jpglocalday3.jpglocayday4.jpgStadsrondvaart Sneek.jpgSneekweek muziek op het terras.jpgLekkerSneek (bronvermelding Sneek.nl - copyright JanDouwe Gorter) .jpgLekkerSneek (bronvermelding Sneek.nl - copyright JanDouwe Gorter)2.jpgLekker Sneek, locatie Wijde noorderhorne.jpegWatersportdag (2) - kopie.jpgCHSneek2017.jpgSneker fontein_(bron Sneek=Meer) 2 - kopie.jpgswingterras_zaterdagmiddagmatinee.jpg

Hemelvaartsdag & Pinksteren in Sneek

HEMELVAARTSDAG, HEMELVAARTSWEEKEND en PINKSTEREN VIEREN IN SNEEK

Het Hemelsvaart- & Pinksterweekend komt eraan! Als het meezit heb je een lang weekend vrij met Hemelvaart 2019 en Pinksteren 2019. Wat is er zoal te doen in Sneek?

Trek er lekker op uit met vrienden, familie of je gezin. Lees snel verder voor de leukste tips, ook met kinderen, voor een dagje weg met Hemelvaartsweekend of het Pinksterweekend! 

 

30 mei Watersportdag Sneek op Hemelvaartsdag

Donderdagmiddag kun je gratis over met de nieuwe pont naar het Starteiland, waar vele watersportactiviteiten zijn voor jong en oud! 

Op Hemelsvaartsdag zijn veel winkels in Sneek geopend en natuurlijk is het altijd lekker vertoeven op één van de vele terrasjes die Sneek rijk is. 

 

30 mei t/m 2 juni Kleine Sneekweek Zeilen 

Vanaf Hemelvaartsdag zeilen jaarlijks rond de 300 schippers tijdens de Kleine Sneekweek vier dagen, het gehele Hemelsvaartweekend, met hun bemanning in 20 klassen om de hoogste zeileer. Maar zoals bekend gaat het in de Sneekweek, en ook in de kleine Sneekweek, niet alleen om de eer. De sfeer is minstens zo belangrijk. Daarom ook is inmiddels een traditie dat op de vrijdag van de Kleine Sneekweek, 26 mei, de stappersavond, het centrum van Sneek bol staat van de live muziek met genoeg keus!

 

Vrijdag 31 mei Kleintje Sneekweek Stappersavond 

Op vrijdagavond 31 mei wordt de stappersavond ‘Kleintje Sneekweek’ georganiseerd met in heel veel kroegen en café’s live muziek! Kleintje Sneekweek, ook wel ‘de Stappersavond van Sneek’ genoemd, wordt jaarlijks op de vrijdagavond na Hemelvaartdag georganiseerd. Dit muzikale rondje langs onderstaande deelnemende horeca zaken is snel gemaakt, want de entree is gratis! Kortom Kleintje Sneekweek!

 

 

Pinksteren 

Step Elfstedentocht 

(Verwachting doorkomst Sneek ong. 12 uur - 16.00 uur)

Op 21 februari 1985 werd er voor het eerst in 22 jaar weer een Elfstedentocht op de schaats verreden. Er zijn meer manieren om een Elfstedentocht op eigen kracht af te leggen. Zo wordt er sinds 1912 de fiets en vanaf 1946 de wandel variant georganiseerd. Op zondag 26 mei 1985 zijn 13 personen vanuit Bolsward op een step met wielmaat 12,5” vertrokken om langs de elfsteden te gaan. “op kinderspeeltuig voor kinderspeeltuig” Met deze spreuk werd geld opgehaald voor een kinderdagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen in Bolsward. Met deze sponsortocht was een traditie geboren. De Bolswarder Step Vereniging (BSV) werd opgericht en sindsdien wordt op 1e Pinksterdag de step Elfstedentocht georganiseerd. Jaarlijks steppen zo'n 200 fanatiekelingen de tocht. Vanaf de kant staat publiek de steppers aan te moedigen! 

 

2e Pinksterdag

12.00 - 17.00 uur Veel winkels in Sneek zijn geopend.

Fietselfstedentocht 

De deelnemers starten in Bolsward in verschillende groepen. De eerste groep vertrekt  's morgens om 5 uur precies. Daarna wordt om de 8 minuten een volgende groep gestart. De laatste groep (groep 23) start om 7.56 uur. Tussen 10.00 uur en 18.00 uur passeren de fietsers Sneek. Langs de route zijn duizenden toeschouwers aanwezig om de fietsers aan te moedigen.

 

Motorelfstedentocht

Ieder jaar, op tweede pinksterdag, organiseert de Friesche Motorclub de Elfstedentocht voor motoren, trikes, auto’s en Solex-rijders De Elfstedentocht is een toerrit van ongeveer 240 kilometer door het fraaie Friese land. De route voert langs de elfsteden en natuurlijk ook door Sneek. Breng meteen een bezoek aan de Fontein van Fortuna, vlakbij de Waterpoort.

 

Watersport

Natuurlijk kun je ook een rondvaart maken door de grachten van Sneek, en/of  huur je een motorboot, zeilboot, sup, kano of sloep! En wat denk je van de  waterskibaan Sneek of flyboarden?
Lees meer mogelijkheden bij Watersport.  

 

Lekker Sneek op koopzondag 2 juni

Op koopzondag 2 juni is het culinaire evenement Lekker Sneek. Bezoekers van de Lekker Sneek zomereditie kunnen weer culinair gaan genieten op de eerst volgende koopzondag, 2 juni.

Bezoekers van de Lekker Sneek zomereditie kunnen weer culinair gaan genieten op de eerst volgende koopzondag, 2 juni. De Marktstraat en de Wijde Noorderhorne worden omgetoverd tot kleine pop-up restaurants. Een twintigtal lokale horeca-ondernemers nodigen u van harte uit om heerlijke gerechtjes te komen proeven tussen 12.00 en 18.00 uur. Een uitstekende gelegenheid om een middagje shoppen te combineren met het beste op culinair gebied in Sneek. En de kids kunnen zich uitleven op het springkussen. Ook is er weer straattheater en muziek! Op deze koopzondag zijn de winkels geopend van 12.00 t/m 17.00 uur. 

 

Concours Hippique Sneek 

Hou je van paarden, dan is Sneek het adres voor jou! Want tussen 2 en 10 juni vindt vlak buiten Sneek het Concours Hippique Sneek plaats. Je kunt gewoon een kijkje komen nemen, want de entree voor bezoekers is gratis! 

 

Noorder Wakeboard Challenge

Op 2 juni op de waterskibaan ook de Noorder Wakeboard Challenge voor waterski liefhebbers. 

 

Evenementen met Hemelvaart en Pinksteren 

En natuurlijk zijn er ook nog theatervoorstellingen, exposities, muziekoptredens. Voor alle evenementen en activiteiten in de agenda tussen Hemelsvaartsdag en Pinksteren, lees hier verder.... 

Bezig met laden