koningsdag 2018 (4).jpgBeach volleyballtoernooi Wijde Noordehorne koningsdag 2018 (46).jpgKoningsdag (copyright Sneek Promotion) (5).jpgkoningsdag 2018 (8).jpgClown Sander.jpgkoningsdag 2018 (1).jpgkoningsdag 2018 (9).jpgkoningsdag 2018 (11).jpgkoningsdag 2018 (13).jpgkoningsdag 2018 (15).jpgkoningsdag 2018 (21).jpgkoningsdag 2018 (27).jpgkoningsdag 2018 (29).jpgkoningsdag 2018 (31).jpgkoningsdag 2018 (46).jpgkoningsdag 2018 (49).jpgLUSHOES2.jpggospel-03_orig.jpg

Koningsnacht en Koningsdag in Sneek

KONINGSNACHT 26 april

De festiviteiten rondom Koningsdag in Sneek beginnen op vrijdagavond 26 april vanaf 20.00 uur in het centrum van Sneek. Het swingterras van de Marktstraat start dan met live muziek van Kevin & Andre. In veel horecagelegenheden wordt live muziek of dj’s ingezet om Koningsdag alvast feestelijk in te luiden. 

KONINGSDAG 

Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum met een o.a. aubade, muziekterrassen, vrijmarkt, braderie en een speciaal kinderactiviteitenplein in de stadhuistuin.

Programma zaterdag 27 april 
09.00 – 19.00 uur  

Op zaterdagmorgen worden de inwoners van Sneek gewekt door de reveille door de blazers van de Putkapel rond 8.15 uur om zo op tijd te verschijnen voor de traditionele aubade om 9.00 uur. 
De Sneeker bevolking zingt onder aanvoering van Sander Balk en de Putkapel gezellige meezingers, en de burgemeester van Súdwest-Fryslân; Jannewietske de Vries, zal dit jaar voor het eerst de honneurs waarnemen als vertegenwoordiger van de koning. Na de aubade start de vrijmarkt voor kinderen en zijn er op de singel spelletjes en een wedstrijd vlaggetjes inkleuren 
 
wedstrijd voor kinderen
Dit jaar heeft de Oranjevereniging ivm de verbouwing in de stadhuistuin uit moeten wijken voor de kinderactiviteiten. Dit jaar zijn die te vinden op de Singel ter hoogte van nr 81. Er wordt een wedstijd ‘wie kleurt de mooiste vlag in’ gehouden. De vlaggetjes zijn vanaf 20 april verkrijgbaar bij de 3 Poiesz filialen in Sneek. Kinderen die een ingekleurde vlag inleveren krijgen in ieder geval een suikerspin en dingen mee naar een paar hoofdprijzen. Een steltloper en buikspreker zullen jong en oud vermaken. Op het water van de Hoogend zijn de waterloopballen weer te vinden en op de Singel zijn kinderspelletjes, kinderschmink en kunnen kinderen zich uitleven tijdens de kinderdisco of op het springkussen.
 
Deens gospelkoor op plein Sint Martinuskerk
Om 10.30 uur zal een 45 koppig Deens Gospelkoor de “Gospellers” op het plein van de Sint Martinuskerk aan de Singel hun gospelrepertoire ten gehore brengen. Zij staan onder leiding van dirigent Hendrik Engelbrekt en de pianiste van het koor is Christine Engelbrekt-Refshauge. 
 
Oranjemarkt netjes achterlaten
Na afloop van de Oranjemarkt doen we een beroep op ouders en kinderen om de spullen die niet verkocht worden en overblijven zelf weer mee te nemen. Zo laten we Sneek, de Singel weer schoon achter en denken we met elkaar om ons milieu.
Programma Koningsdag 27 april
8.00 uur Klokkenspel door dhr. D. Donker, beiaardier vanaf de Martinikerktoren
8.15 uur Reveille door blazers van de Putkapel
9.00 uur Aubade in de Marktstraat bij het stadhuis met medewerking van  Sander Balk & de Putkapel. Welkomstwoord burgemeester mevr. Jannewietske de Vries
10.00-16.00 Oranje (vrij)markt voor kinderen Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt 
en Kleinzand (* check de spelregels)
10.00-16.00 Oranjebraderie Grootzand en omstreken
10.00-16.00 Waterloopballen Hoogend
10.30-14.00 Kinderprogramma Singel
10.30 uur Optreden Gospelkoor Uit Esbjerg, Plein St. Martinuskerk Singel
v.a. 11.00 uur  Vanaf deze tijd zijn er allerlei muzikale bandjes in de stad oa de ‘Heegemer 
Dekdweilers’ en een vrolijk Dixielandorkestje . Op de Singel speelt de band ‘Nog Effe’ en kan het publiek 
gezellig meezingen met het ‘Luskoor’.
v.a. 13.00 uur Beachvolleybaltoernooi Wijde Noorderhorne
v.a. 13.00 uur Livemuziek Marktstraat: Heegemer Dekdweilers, Johnny Kamminga, 
Mr Tim Sax, DJ Gear, Dr Tam Tam  en 's avonds de band Tripple A.
 
Ieder jaar verzorgt de Oranjevereniging in Sneek de organisatie van de Koningsdag in samenwerking met horeca. Al maanden tevoren is het bestuur o.l.v. Dick Overeem in de weer om een mooi programma voor te bereiden voor de Koningsdag op 27 april. Het Oranjebestuur wenst iedereen een feestelijke Koningsdag!
 

 

Spelregels kinder vrijmarkt Koningsdag Sneek 

 • Tijdstip 10.00 – 16.00 uur:   Oranje Vrijmarkt voor KINDEREN 
 • De vrijmarkt is voor kinderen t/m 12 jaar, eventueel onder begeleiding van hun ouders. 
 • Vanaf 06.00 uur mogen zij een plek innemen op de daartoe aangewezen straten. 
 • De vrijmarkt is toegestaan in de volgende straat(delen): 
  Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt en Kleinzand 
 • De vrijmarkt is voor particuliere handel; handelaren worden geweerd. Zij kunnen een kraam reserveren op de Oranjemarkt van www.becaservice.nl, die plaats vindt op de kades van het Grootzand, Wijde Burgstraat en Schaapmarktplein.
 • Reserveren van een plaats is niet toegestaan
 • Dit jaar (2019) worden ook kinderactiviteiten gehouden aan de Singel, hiervoor worden de organisatie plaatsen afgezet door middel van rood/wit lint!
 • De verkoop van eet- en drinkwaren is alleen toegestaan aan vergunninghouders;
 • Bij het innemen van plaatsen moet rekening gehouden worden met de belangen van de winkels.
 • Voor de hulpdiensten (brandweer, politie, ambulance) moet er ten minste een vrije doorgang blijven van 4 meter breed. 
 • Het plaatsen van aanhangwagens, kramen, en dergelijke, is niet toegestaan.
 • De vrijmarkt duurt tot uiterlijk 16.00 uur. 
 • De aanwijzingen van het Oranjecomité, politie, brandweer en gemeentelijke handhavers moeten worden opgevolgd.
 • Afval mag niet achtergelaten worden. Na afloop moeten de deelnemers de ingenomen plek schoon achterlaten!
 
 
 
 
Bezig met laden