koningsdag 2018 (4).jpgBeach volleyballtoernooi Wijde Noordehorne koningsdag 2018 (46).jpgKoningsdag (copyright Sneek Promotion) (5).jpgkoningsdag 2018 (8).jpgClown Sander.jpgkoningsdag 2018 (1).jpgkoningsdag 2018 (9).jpgkoningsdag 2018 (11).jpgkoningsdag 2018 (13).jpgkoningsdag 2018 (15).jpgkoningsdag 2018 (21).jpgkoningsdag 2018 (27).jpgkoningsdag 2018 (29).jpgkoningsdag 2018 (31).jpgkoningsdag 2018 (46).jpgkoningsdag 2018 (49).jpgLUSHOES2.jpggospel-03_orig.jpgkoningsdag .jpgVrijmarkt Koningsdag Sneek.jpgkoningsdag 2018 (22).jpg

Koningsnacht en Koningsdag in Sneek

IVM CORONAMAATREGELEN AFGELAST

KONINGSNACHT 26 april

De festiviteiten rondom Koningsdag in Sneek beginnen op vrijdagavond 26 april vanaf 20.00 uur in het centrum van Sneek. Het swingterras van de Marktstraat start dan met live muziek. In veel horecagelegenheden wordt live muziek of dj’s ingezet om Koningsdag alvast feestelijk in te luiden. Op Koningsdag 27 april starten de festiviteiten met een traditionele aubade waarbij de Koning toegezongen wordt onder begeleiding van het Sneker volk onder leiding van Clown Sander en dweilorkest de Putkapel.

 

KONINGSDAG 27 april 

Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum met een o.a. aubade, muziekterrassen, vrijmarkt, braderie en een speciaal kinderactiviteitenplein in de stadhuistuin.

Programma zaterdag 27 april 
09.00 – 19.00 uur  

Op zaterdagmorgen worden de inwoners van Sneek gewekt door de reveille door de blazers van de Putkapel rond 8.15 uur om zo op tijd te verschijnen voor de traditionele aubade om 9.00 uur. 
De Sneeker bevolking zingt onder aanvoering van Sander Balk en de Putkapel gezellige meezingers, en de burgemeester van Súdwest-Fryslân; Jannewietske de Vries neemt de honneurs waar als vertegenwoordiger van de koning. Na de aubade start de vrijmarkt voor kinderen en zijn er in het centrum diverse festiviteiten. 
 

Aubade 09.00 uur – 10.00 uur

Koningsdag wordt in Sneek nog traditioneel gestart met een Aubade. Lekker meezingen met de leukste liedjes, geschikt voor jong en oud. Sander Balk & de Putkapel zorgden voor de muzikale begeleiding bij het zingen van de liedjes en de burgemeester van Súdwest-Fryslân neemt de aubade – namens de Koning - af.

 

Vrijmarkt koningsdag 10.00 – 18.00 uur
Na de aubade start de vrijmarkt voor kinderen (t/m 12 jaar) op de Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt  en Kleinzand en zijn er op de singel diverse kinderactiviteiten. 

Vrijmarkt netjes achterlaten
Na afloop van de Oranjemarkt doen we een beroep op ouders en kinderen om de spullen die niet verkocht worden en overblijven zelf weer mee te nemen. Zo laten we Sneek, de Singel weer schoon achter en denken we met elkaar om ons milieu.

Spelregels Vrijmarkt voor kinderen kijk op Sneek.nl

 

Oranjemarkt /vrijmarkt 10.00 – 17.00 uur

In het centrum van Sneek is op Koningsdag (vrijdag 27 april) een gezellige en drukke Oranjemarkt, dit is een braderie met veel stands met leuke spullen en lekker eten en drinken. Kraamhouders kunnen zich aanmelden via becaservice.nl

 

Beachvolleybal: 13.00 -17.00 uur

Wees van harte welkom op het stadsplein Wijde Noorderhorne tijdens het beachvolleybaltoernooit op Koningsdag. Voor een sportieve en gezellige Koningsdag moet je hier zijn! Vanaf 10:30 wordt er voor de jeugd een toernooi georganiseerd en vanaf 13:30 voor dames/heren. Er is de hele dag een springkussen aanwezig voor de kids. Kom genieten, aanmoedigen, meedoen, eten & drinken. Aanmelden via Wijde Noorderhorne (info Tuut van Sneek / Restaurant De Kastanje).

 
 
Volledig Programma Koningsdag 27 april
8.00 uur Klokkenspel door dhr. D. Donker, beiaardier vanaf de Martinikerktoren
8.15 uur Reveille door blazers van de Putkapel
9.00 uur Aubade in de Marktstraat bij het stadhuis met medewerking van  Sander Balk & de Putkapel. Welkomstwoord burgemeester mevr. Jannewietske de Vries
10.00-16.00 Vrijmarkt voor kinderen t/m 12 jaar
locatie: Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt en Kleinzand (* check de spelregels)
10.00-16.00 Oranjebraderie Grootzand en omstreken (Becaservice)
10.00-16.00 Waterloopballen Hoogend
10.30-14.00 Kinderprogramma Singel
v.a. 11.00 uur  Vanaf deze tijd zijn er allerlei muzikale bandjes in de stad 
v.a. 13.00 uur Beachvolleybaltoernooi Wijde Noorderhorne
v.a. 13.00 uur Livemuziek Marktstraat
 
Ieder jaar verzorgt de Oranjevereniging in Sneek de organisatie van de Koningsdag in samenwerking met horeca. Al maanden tevoren is het bestuur o.l.v. Dick Overeem in de weer om een mooi programma voor te bereiden voor de Koningsdag op 27 april. Het Oranjebestuur wenst iedereen een feestelijke Koningsdag!
 

 

Spelregels kinder vrijmarkt Koningsdag Sneek 

 • Tijdstip 10.00 – 16.00 uur:   Oranje Vrijmarkt voor KINDEREN 
 • De vrijmarkt is voor kinderen t/m 12 jaar, eventueel onder begeleiding van hun ouders. 
 • Vanaf 06.00 uur mogen zij een plek innemen op de daartoe aangewezen straten. 
 • De vrijmarkt is toegestaan in de volgende straat(delen): 
  Gedempte Pol, Singel, Suupmarkt en Kleinzand 
 • De vrijmarkt is voor particuliere handel; handelaren worden geweerd. Zij kunnen een kraam reserveren op de Oranjemarkt van www.becaservice.nl, die plaats vindt op de kades van het Grootzand, Wijde Burgstraat en Schaapmarktplein.
 • Reserveren van een plaats is niet toegestaan
 • Dit jaar (2019) worden ook kinderactiviteiten gehouden aan de Singel, hiervoor worden de organisatie plaatsen afgezet door middel van rood/wit lint!
 • De verkoop van eet- en drinkwaren is alleen toegestaan aan vergunninghouders;
 • Bij het innemen van plaatsen moet rekening gehouden worden met de belangen van de winkels.
 • Voor de hulpdiensten (brandweer, politie, ambulance) moet er ten minste een vrije doorgang blijven van 4 meter breed. 
 • Het plaatsen van aanhangwagens, kramen, en dergelijke, is niet toegestaan.
 • De vrijmarkt duurt tot uiterlijk 16.00 uur. 
 • De aanwijzingen van het Oranjecomité, politie, brandweer en gemeentelijke handhavers moeten worden opgevolgd.
 • Afval mag niet achtergelaten worden. Na afloop moeten de deelnemers de ingenomen plek schoon achterlaten!
 
 
 
 
Bezig met laden