sinterklaasintocht_Sneek.jpg.jpgsinterklaas op boot.jpg2015-11-14 Intocht sinterklaas (10).JPG2015-11-14 Intocht sinterklaas (11).JPG2015-11-14 Intocht sinterklaas (42).JPGSinterklaasactie_site.jpgsint_theater.jpg2015-11-14 Intocht sinterklaas (5).JPG

Sinterklaas in Sneek

Natuurlijk komt Sinterklaas dit jaar ook in Sneek om de kinderen te verblijden met zijn bezoek. Op 18 november is de Sinterklaas intocht bij de Waterpoort in Sneek, waarna hij een route door het centrum maakt. Op zaterdag 25 november zal Sinterklaas tijdens zijn Sinterklaas wandeltocht vele kinderen een hand geven. Op vrijdagmiddag 1 december is het Groat Sinteklazefeest voor 70+ en op zaterdag 2 december Groot Sinterklaasfeest voor kinderen in de Noorderkerk. 

Sinterklaasintocht 

Zaterdag 18 november maakt Sinterklaas om 14.00 uur zijn spectaculaire intocht met de boot in de Kolk bij de Waterpoort Sneek, met dit jaar een echt spektakel met echte flyboard pieten! Sinterklaas wordt bij de Waterpoort verwelkomd door gastheer Clown Sander en Burgemeester Apotheker. Hierna maakt hij een tocht door het centrum met al zijn pieten, vergezeld door muziekkorpsen en dweilorkesten. 

Route:

Waterpoortsgracht, Brug Oude Koemarkt, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Schaapmarktplein, Grootzand WZ, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Nauwe Noorderhorne, Wijde Noorderhorne, Kruizebroederstrat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Leeuwenburg en omstreeks 15.30 uur de feestelijk aankomst bij het stadhuis aan de Markstraat. 

 

Sinterklaaswandeltocht

Een week later op zaterdag 25 november vertrekt Sinterklaas om 14.00 uur vanuit het stadhuis van Sneek voor een wandeltocht door de binnenstad, waarbij hij kinderen persoonlijk de hand kan schudden. 

 

Sinterklaasfeest 2 december

De Sinterklaascommissie van Ondernemend Sneek organiseert op zaterdag 2 december een sprankelend Sinterklaasfeest ‘Het mysterie van de verdwenen schoencadeautjes’ met meerdere voorstellingen. Het verhaal begint dat Sinterklaas vorig jaar van verschillende kanten heeft gehoord dat de kinderen in de schoen geen cadeautje hadden gekregen. En dat terwijl Sinterklaas wist dat de pakjes wel degelijk in de schoorsteen waren gestopt. Het raadsel werd steeds groter en heel veel nieuwe meldingen kwamen binnen. Toen kwam Sinterklaas op het idee om Hoge Hoogtepiet in te schakelen ... 
Wil je weten hoe dit afloopt, kom dan naar één van de theatervoorstellingen van Sinterklaas op zaterdag 2 december a.s. in de zaal Noorderkerk van Theater Sneek.

 

Locatie: Theater Sneek - Noorderkerkzaal
Toegangsprijs: 5 euro p.p. (geschikt voor alle leeftijden!)
Datum: zaterdag 2 december 2017
Voorstellingen: 12.15, 14.15 en16.00 uur (duur voorstelling 1 uur)
Voorverkoop: vanaf zaterdag 11 november bij DEVO (Grootzand) en Man & Haar (Oud Kerkhof).

 

Sinterklaaslotenactie

De Sinterklaaslotenactie van de Vereniging Ondernemend Sneek loopt van zaterdag 18 november t/m 5 december. Bij elke 10 euro ontvangt u een lot bij de deelnemende winkels, waarbij u kans maakt op fietsen, tablets en kadobonnen!

 

 

Afwijkende winkelopeningstijden 

Bij het 'Winkelen in Sneek' vindt u ook de extra koopavonden/koopzondagen rondom Sinterklaas en Kerst, Oud en Nieuw in Sneek.

Bezig met laden