STILTLIFE Re-Cyclists Summer Lauwe Patrick Desmet 2.jpgCircusdromeMaharadja3.JPGDeuxalaTacheBox.jpgBubblusion1.jpgDeuxalaTachezw-wit2018_3.jpgDeuxalatache1.jpgJongeHondenHR.jpgFietsjeschilderij-presentatie257.jpegFietsjeschilderijopstelling-(1).jpgFunksweep2.pngJeliciousSpikkelszzzclose1.jpgManifoldDODO.jpgMijnheervanFare2.jpgRobertBlake1.jpgSerenataMexicanaHR.jpegTrotseRotsenduo.jpgde-zingende-zusters_facebook_hor.jpgdutchjuggler2018_5clubsHR.jpgfamilie-vestdijk1.jpgflyer time traveler 2019.jpgfunfareHR.jpgganzenfanfareJollyWalkersHR.jpgganzenfanfareMarcHR.jpgrad-van-fortuin-dutchjuggler-small.jpegtimetraveler met kindjes blur.jpg

Sneekweek Straattheaterfestival

Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend

Centrum Sneek 2 dagen het decor voor het Sneekweek Straattheaterfestival 

De Sneekweek eindigt komend jaar met een spetterend cultureel slotweekend, met twee dagenlang Sneekweek Straattheaterfestival, een Rock Kerkdienst met dé U2 coverband van Nederland en het Rabo Sneekweek Slotconcert.

Het Sneker centrum vormt op vrijdag 9 augustus en zaterdag 10 augustus van 13.00 tot 18.00 uur weer het decor van bizarre straattheatervoorstellingen & muzikale acts. Op verschillende locaties verspreid over de binnenstad, zijn de hele middag zeer vermakelijke en bijzondere acts uit binnen- en buitenland te zien. Elke op hun eigen ludieke manier vermaken ze het publiek van jong tot oud. Kom zelf maar kijken en aanschouw Sneek als één groot podium van straattheaterartiesten en muzikale acts, want het Sneekweek Straattheaterfestival is een gratis uitje voor het hele gezin!

Deze acts kunt u op het Straattheaterfestival tijdens de Sneekweek verwachten:

De Dodoriders
Ze bestaan nog! Deze 2 reuzendodo’s zoeken naar voedsel. Pas op: niet voeren! Hun berijders hebben al moeite genoeg om ze in toom te houden.

De Funfare
Geweldige muziek en knotsgekke humor van trio De Funfare met hippe muziekjes, vrolijke klanken en gekke loopjes…..loopt en zingt u mee?

Serenata Mexicana
Een muzikaal duo zonnige, echte Mariachi’s met muziek vol onverhulde hartstocht, levensvreugde en uitbundig feest.

Rowdy Robert's Pirates Magic Show 
Robert "Rowdy" Blake is de 1ste bootsman/piraat op zeilschip de DUTCH LADY met de snelste vingers der Friese Meren. Hij vertoont zijn kunsten met humor, magie, vingervlugheid, en natuurlijk samen met zijn trouwe metgezel Rambo “Cheeky” Raccoon, het wasbeertje.

De Re-Cyclists
Trio de Re-Cyclists hebben hun prachtige kostuums gemaakt van alles wat wij achteloos weggooien: bierblikjes, plastic tassen en kapotte fietsbanden. We horen ze op hun hoge stelten aankomen met hun swingende Re-Cycle Song als zij zoekend naar afval rondtrekken. Hoe goed recycled u? Doe mee aan de vrolijke Re-Cycle Afvalrace. Wie wint wordt gekroond tot de nieuwe Re-Cycle Koning of Koningin en maakt een ereronde op de mobiele troon door de straten. 

De Bromsnor
Ook in Sneek worden de regels strenger! Gelukkig is daar Bram op zijn electrische scootertje. Niets ontgaat zijn scherpe oog: van onvoldoende profiel op uw schoenzolen tot ongeoorloofde steekwapens zoals nagelvijltjes. Hij deelt zijn bekeuringen op deze feestelijke dag wél gratis uit. Wat zegt u? Een borreltje? Nou graag! 


Ernest The Magnifico 
Wij presenteren u de charmante, Australische Chippendale onder de stuntmannen: Ernest The Magnifico met zijn doldwaze comedy-show. "Levensgevaarlijke" stunts, acrobatiek, slapstick , een pogo-stick en power-race-auto en bovenal hilarische humor.


De Jonge Honden

3 meer dan levensgrote honden , aangelijnd door hun baasje. Hector, Fiffie & Blaffie snuffelen, blaffen en rennen naar lieve lust. Onze reuzen-puppies zijn erg enthousiast maar hun baasje Leo staat er bóven en probeert uit alle macht de boel kort te houden. Even de hond uitlaten is een ritueel van alledag en kan geen problemen geven. Of toch? Je mag met de jonge honden spelen...eh....op eigen risico! 

Bubblusion
Zij is de enige bubbleologist van Nederland. Saskia kan je alles over zeepbellen vertellen, maar vooral laten zien. Het lijkt onmogelijk totdat… blijkt dat het wél kan!  Wie stapt er IN de mega-zeepbel? En na afloop van de show gaan we natuurlijk samen aan de slag in de grote zeepbel-workshop.


De Zingende Zusters
Zij doen samen met één vrijer...........De Kat van Ome Willem......Op de step....... De Twips.....Kent u ze nog? Tijdens een heerlijk oer-hollands en gezellig meezing-muziekprogramma komen alle bekende Nederlandse liedjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en Ja Zuster, Nee Zuster.  Zing en swing mee met De Zingende Zusters ! 


Het Rad van Fortuin
Jongleur de Dutchjuggler komt met zijn Rad van Fortuin. Wie durft? Pak uw kans, geef een draai aan het rad, en win een fortuin............. of niet…..game over…..maar altijd een nieuwe ronde met nieuwe kansen!


Fiets je Schilderij
Neem plaats op de fietsen, trap op de pedalen, kies je kleuren en zie hoe  jouw eigen schilderij ontstaat.  Een super-herinnering en prachtige souvenir voor iedereen. Want je krijgt je schilderij als cadeau mee naar huis!


De Ganzenfanfare
Met tromgeroffel, gefluit en gegak trekken zij door de straten: de Ganzenfanfare. Deze unieke en verbijsterende combinatie van mens, muziek en gans brengt groot en klein in verrukking als ze als echte fanfare voorbijmarcheren. Gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden, brengen “The Jolly Walkers” deze originele ganzenfanfare met rasechte Toulouser ganzen.


The Funk Sweep
Groovy Funk on the go – het enige volledig mobiele, superswingende funky orkest van Nederland. En wil je echt los gaan en je zangcarriere een boost geven, than GRAB THE MIC! ...hij hangt er voor jou!

De Time Traveler
Mary is het even kwijt. Welk jaar is het? Waar zijn we?  In haar zwevende luchtballon is zij samen met haar pratende papegaai Coco op zoek naar een schat. Misschien wil je haar even helpen?  Er is plaats voor 2 extra passagiers…Let op: het kan een paar eeuwen duren voor je weer terug bent!


De Trotse Rotsen
Op bezoek in Sneek: een rondwandelend ‘stenen' echtpaar die met hun kinderwagen vol keitjes, vol trots hun kinderen laten zien en hun “ kleintjes" uitdelen aan het publiek. Lees de boodschap!


Pizza Pronto
Petro is bezorger voor Pizza Pronto. Hij wil graag weten wie die 28 Quattro Stagioni besteld heeft en even afrekenen! En pronto….voordat alles koud is.

 

Het gehele programma met blokkenschema’s van de diverse acts liggen bij de diverse winkels en horecazaken rondom de diverse speellocaties.

 

SNEEKWEEK 2019

Op vrijdagavond 2 augustus start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek.  Van 2 t/m 11 augustus zijn er muziekpleinen en heel veel activiteiten, festiviteiten, kindermiddagen en culturele evenementen in de stad voor jong en oud. Van zaterdag 3 augustus t/m donderdag 8 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer. De Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend, met 2 dagenlang Sneekweek Straattheaterfestival, een Rock Kerkdienst met dé U2 coverband en het Rabo Sneekweek Slotconcert! Meer info www.sneek.nl/sneekweek.

 

Bezig met laden