15 april t/m 5 mei festiviteiten Sneek 75 jaar vrij
Sneek 75 jaar vrij festiviteiten 15 april t/m 5 mei
Roadshow 25 april
Herdenkingsconcert 15 en 16 april

Sneek 75 jaar vrij

Ook gevolgen Coronavirus voor de activiteiten Sneek 75 jaar vrij! 

De gepland eactiviteiten gaan niet door. Er wordt niet per definitie gesproken van een afgelasting van alle activiteiten, maar het bestuur beraadt zich, in afwachting van de ontwikkelingen op de mogelijkheden. 

 

De bevrijding van Sneek van de Duitse bezetting was op 15 april 1945. Dat is in 2020 75 jaar geleden. In de periode van 15 april tot en met 5 mei 2020 worden er tal van herdenkingsactiviteiten georganiseerd voor jong en oud! Komt allen deze festiviteiten meevieren. De meeste activiteiten zijn gratis! Voor een aantal muzikale optredens worden kaarten verkocht. 

Beleef de vrijheid

Op 15 en 16 april worden de festiviteiten geopend met 2 muzikale herdenkingsconcerten. In deze 3 weken zijn er oa historische stadswandelingen, exposities in dit thema, diverse locatietheater producties in het kader van de oorlog en bevrijding, roadshow Koninklijke luchtmacht, Freedom concert van de Koninklijke Luchtmachtkapel, bevrijdingsloop, een ouderen filmmiddag, een kinderproject, oldtimers, militair legerkamp en een feestelijke muzikale Glenn Milleravond, een bevrijdingslunch, nog veel meer..... de festiviteiten worden afgesloten met een spetterend slotconcert op het Martiniplein. 

 

Herdenkingsactiviteiten

De herdenkingsactiviteiten zijn bedoeld om het gemeenschapsgevoel van de Snekers, in onze stad ut Sneker gefoël genoemd, te versterken. De belangrijkste doelgroepen van de door ons te organiseren activiteiten zijn de gehele Sneker bevolking en het onderwijs in Sneek. Natuurlijk zijn ook inwoners van de regio Zuidwest Friesland en bezoekers aan de stad Sneek van harte welkom de festiviteiten bij te wonen! 

Welkom in Sneek
Bezig met laden