Anne en Rolf © Anne Tjepkema

Aan Tafel special: Rare Jongens die Friezen?

maandag 28 september van 17:30 tot 20:00

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Een Aan Tafel special; Lekker tafelen, met als bonus deze interressante lezing!

De lezing "Rare jongens, die Friezen?" is ontstaan naar aanleiding van het begin vorig jaar verschenen boek Een meelijwekkend volk. Vreemden over Friezen van de oudheid tot de kerstening (Leeuwarden: Wijdemeer). Het boek bevat allemaal citaten uit werken van de oude Grieken en Romeinen en van vroege middeleeuwers uit Spanje, Frankrijk, Engeland en Ierland die over de Friezen en/of Friesland gaan. Die citaten zijn vertaald in het Nederlands en het Fries door André Looijenga, Anne Popkema en Bouke Slofstra. Rolf Bremmer heeft een bonte selectie van die citaten gemaakt. Anne Popkema (die de Obe Postmapriis gewonnen heeft voor zijn vertaling van The Hobbit) draagt het citaat in prachtig Fries voor, voorzien van Nederlands commentaar en vertaling door Rolf Bremmer. Er worden handouts uitgereikt met Nederlandse vertalingen en er worden er nog beelden vertoond. Al met al een levendig gebeuren!

Rolf Bremmer (1950) studeerde Engels en Oudgermanistiek in Groningen en Oxford, was een poosje leraar Engels in Groningen, promoveerde in Nijmegen en eindigde zijn loopbaan in Leiden als hoogleraar Engelse filologie en bijzonder hoogleraar Friese taal en letterkunde vanwege de Fryske Akademy. In 1994 gaf hij een college Oudfries als gasthoogleraar aan Harvard University. De Friese Middeleeuwen hebben zijn bijzondere belangstelling. Hij publiceerde o.a. ‘Hir is eskriven’. Lezen en schrijven in de Friese landen rond 1300 (2004) en
An Introduction to Old Frisian (2009). Sinds zijn emeritaat woont hij in Franeker.

Anne Tjerk Popkema (1975) hat Aldfrysk en Fryske taalskiednis studearre oan de Ryksuniversiteit Grins, dêr’t er sûnt 2010 ek lesjout. Fierder is Anne, nei wittenskiplike banen by de Fryske Akademy en de Christan-Albrecht-Universität Kiel, sûnt 2008 freelance oersetter, útjouwer, taaldosint, ûndersiker en taalbeliedsadviseur ( taalburopopkema.nl ). Hy hat yn 2012 de Obe Postmapriis wûn foar Tolkien's De Hobbit (2009), is mei-oprjochter fan Utjouwerij Regaad, lid fan ûndersyksgroep Pastei en ko-auteur fan Een meelijwekkend volk. Vreemden over Friezen van de oudheid tot de kerstening (2017).

De keuken is geopend tussen 18:00 en 19:30. U kunt uw maaltijd reserveren via lewinski.nl. De prijs is €16,75 en eventuele dieet/vegawensen dient u vooraf aan ons door te geven. Voor Anne Popkema en Rolf Bremmer gaan we met de pet rond!

  • 28 september 202017:30 - 20:00

Contactgegevens

Waterhoenstraat 2
Sneek

Bezoek de website

http://www.lewinski.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 15,50

Ook in deze periode

Bezig met laden