Blaudzun: + support

Blaudzun: + support

zaterdag 21 oktober om 21:00

Songwriter en muzikant Blaudzun heeft het afgelopen decennium zijn stempel op de muziek gedrukt.

Afgelopen jaar stond voor Blaudzun in het teken van een albumclubtour door Nederland, België en Duitsland, een reeks van 18 shows in Koninklijk Theater Carré samen met Scapino Ballet en momenteel tourt hij langs de Nederlandse theaters. Deze zomer werkt Blaudzun in de studio verder aan nieuwe muziek dat moet resulteren in zijn zevende langspeler. Een verschijningsdatum van het album is nog niet bekend.Voor de aangekondigde Nederlandse clubtour in oktober 2023 neemt Blaudzun zijn voltallige band mee op het podium. Hij belooft een show met veel nog niet eerder uitgebrachte) muziek gecombineerd met hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre.Over Blaudzun

Blaudzun is het pseudoniem Johannes Sigmond (1974). Blaudzun’s muziek wordt gekenmerkt door een unieke mix van indie rock en pop en zijn poëtische teksten en markante stem. In 2022 verschijnt zijn alom bejubelde zesde album ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS’. De singles ‘REAL HERO’ en ‘WIDE OPEN’ krijgen het predikaat TopSong van NPO Radio2 en het album komt binnen op de nummer-1 positie in de Nederlandse album top- 100. Recensenten komen superlatieven tekort om artiest en songs te duiden en prijzen.


  • ‘Blaudzun biedt houvast in angstige tijden’ Trouw 4/5 sterren'
  • ‘Een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden’ Volkskrant 4/5
  • ‘Een plaat die zich met open armen laat ontvangen’ OOR
  • ‘Blaudzun keert terug met beste werk tot nu toe’ Parool


Historie

Sinds de release van ‘Seadrift Soundmachine’ in 2010, heeft Blaudzun en zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. De release van ‘Heavy Flowers’ (2012) behaalde de gouden status in Nederland en werd gevolgd door jaren van uitverkochte clubtours in zowel Nederland, België als Duitsland. Blaudzun speelde op festivals in Europa en de VS, zoals; Southside, CMJ, SXSW, Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en Lowlands. Hij ontving vele awards, waaronder de 3voor12 Award voor ‘Beste Album van het Jaar 2012’, een Edison Award in 2013 voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor 'Beste Alternatieve Act’. ‘Heavy Flowers’ werd opgevolgd door eveneens gouden plaat ‘Promises of No Man’s Land’ (#1 in de Nederlandse albumchart) en het driedelige album ‘Jupiter’ waarvan het laatste deel ‘_UP_’ in 2018 uitkwam. In 2021 verscheen ‘LONELY CITY EXIT WOUNDS’ dat op nummer 1 in de album top 100 binnenkwam.

  • 21 oktober21:00

Contactgegevens

Kerkgracht 8
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 24,50

Bezig met laden