Bolwerk: Hardcore-avond

Bolwerk: Hardcore-avond

Vrijdag 5 april 21:00
Bolwerk

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Een heerlijke avond hardcore met de mannen van Angel Crew, Cornered en Manu Armata!

Angel Crew
Deze Belgische/Nederlandse supergroep is zonder twijfel een van de beste hardcore-acts die de Lage Landen heeft voortgebracht. Wat wil je, de leden zaten eerst bij Backfire, Pro-Pain en andere grote namen. De band is sinds een paar jaar weer helemaal terug aan het front. Zo werd in 2016 het jarenlange wachten op de opvolger van de iconische plaat 'One Life, One Sentence' beloond. 'XVI' bleek een schot in de roos.

De mannen laten daarop duidelijk horen te zijn gegroeid. Noem het een volwassenere plaat. Maaaaar, wees gerust: het is allemaal nog lekker chaotisch. Minder punk, dat wel, maar daarvoor in de plaats kwam een te gekke, meer op de metal gerichte sound. Een recensent omschreef de live-shows van Angel Crew eens mooi: "één grote war zone". Amai, kom maar op!

Cornered
In 2009 vielen verschillende bands uit het noorden uiteen om een nieuwe band te beginnen: Cornered. Aangezien toen gare punkrock en slappe metalcore hoogtij vierden hadden ze maar 1 doel: hardcore maken. Dit deden ze met hun goed ontvangen demo uit 2009,. waarop al snel de eerste Europese tour met ‘Deal With It’ volgde. In een korte tijd poepte de band er een full length en een stel singles en splits uit. Enkele hoogtepunten waren een volledige Amerikaanse tour, shows met Obituary en Sepultura en het laatste banduitje.

In 2015 werd ‘Sudden Death’ uitgebracht, de release waar de band zes jaar naar toe had gewerkt. In een nieuwe bezetting kwam de band terug om te laten zien hoe hardcore zonder opsmuk en poeha klinkt. In 2016 werd de nieuwe 12" 'Hate Mantras’ uitgebracht. Kom het aanschouwen! Dit jaar bestaan ze tien jaar en zullen ze dus nummers uit hun gehele repertoire ten gehore brengen.

Contactgegevens

Kerkgracht 8
8601 EC Sneek

Bezoek de website

http://www.hetbolwerk.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 10,00

Bezig met laden