Bolwerk: Joy Division Undercover

Bolwerk: Joy Division Undercover

Vrijdag 29 maart 21:00
Bolwerk

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

“Close you're eyes and you hear Ian Curtis.“ “Close you're eyes and you hear Joy Division.”

In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum Unknown Pleasures (1979) van de Britse band Joy Division verscheen. Het album wordt gezien als het startschot van de New Wave-beweging in de jaren tachtig en beïnvloede bands als Echo & The Bunnyman, The Cure, U2, Bauhaus, The Sound en tal van andere iconische bands uit die periode.

Ook nu nog geven bands als Interpol, Arcade Fire en Editors aan sterk te zijn beïnvloed door de muziek van Joy Division.

In de periode maart, april en mei 2019 zal de band Joy Division Undercover – na drie jaar – weer uitgebreid gaan touren. Tijdens de tour zal de band het album Unknown Pleasures integraal spelen.

Joy Division Undercover (voorheen Closer To Curtis) zal een complete ode brengen. Naast een integrale uitvoering van Unknown Pleasures zal het tweede deel van de set bestaan uit even zoveel hoogtepunten uit het Joy Division-repertoire. De band staat bekend om z´n extreem intensieve en oprechte performance, een perfecte livesound en obscure lichtshow/visuals. Tijdens eerdere tours van de band (voor het laatst in 2016) was het merendeel van de shows stijf uitverkocht.

Joy Division Undercover wordt door pers en publiek op handen gedragen en gezien als de beste Joy Divison tributeband ooit. Met onder andere gitarist Henk Koorn (Hallo Venray) en zanger Erny Green (The Eternal) kun je ook niet anders verwachten. Erny Green´s stem evenaart op griezelige wijze de stem van Ian Curtis.

Contactgegevens

Kerkgracht 8
8601 EC Sneek

Bezoek de website

http://www.hetbolwerk.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 13,00

Bezig met laden