Bolwerk: Ladi Dadi Raw met Extince

Bolwerk: Ladi Dadi Raw met Extince

Vrijdag 15 november 21:00
Poppodium Het Bolwerk

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Ladi Dadi Raw voert een ieder mee naar de jaren '90, de hoogtijdagen van de beste hiphop en R&B. Én de periode waarin in Nederland een MC furore maakte: Extince! De pionier van de Nederlandstalige hiphop mag dan ook niet ontbreken deze avond.

Extince begon in de jaren ‘80 als Engelstalige rapper. Toen bleek dat hij in het Nederlands net zo lekker flowde als zijn Amerikaanse collega's, besloot de Brabander verder te gaan in zijn moerstaal. Hij maakte zijn Nederlandstalige debuut op een track van de Osdorp Posse ('Turbotaal') en groeide uit tot een van de grondleggers van de Nederlandse hiphop.
Extince scoorde dikke hits met 'Kaal of Kammen', 'Viervoeters' en vooral 'Spraakwater', waarmee hij hoog in de Top 40 stond. Met zijn aanstekelijke nummers bracht hij de Nederlandstalige hiphop naar een groter publiek. "De 'machtige, krachtige, docterandus P-achtige rhymes, die je bij blijven tot je tachtigste verjaardag' kunnen veel jaren '90-jongeren nog steeds meezingen" (TopNotch). Extince kreeg in 2018 de Edison Pop Oeuvreprijs.
Tijdens deze RAW-editie zullen er meer hiphop-classics worden gedraaid dan tijdens de reguliere Ladi Dadi-shows.
Naast het optreden van Extince bestaat de line-up uit DJ Y'skid, DJ Irie en MC Bedeac. 

Contactgegevens

Kerkgracht 8
8601 EC Sneek
T 06 36341821

Bezoek de website

http://www.hetbolwerk.nl

Prijsinformatie

Tussen de € 13,00 en € 18,00

Bezig met laden