Last potato supper © Jenny Boot
Fiebe © Jenny Boot
The Kiss © Jenny Boot

Boot is back! Kunstfotografie van Jenny Boot

t/m zondag 1 november

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Jenny Boot is terug in Sneek. En hoe! Voor het eerst exposeert de kunstfotografe haar werk solo in een museum. En waar kan dat beter als in haar geboortestad Sneek?

In het Fries Scheepvaart Museum zijn 15 bijzondere foto’s te zien, de meeste geïnspireerd op schilderijen van de oude meesters. Zo maakte ze bijvoorbeeld een eigentijdse versie van De aardappeleters van Vincent van Gogh, en een remake van Der Kuss van Gustav Klimt.

Jenny Boot (1969) volgde een opleiding aan de fotoacademie, experimenteerde met schilderen en vond uiteindelijk de kunstvorm waarmee ze nu furore maakt: schilderachtige foto’s die door de vergelijkbare thematiek en lichtinval de sfeer van de werken van de Hollandse oude meesters ademen.

Maar ze blijven eigentijds, en raken soms ook actuele vraagstukken. De kunstwerken van Boot hangen in verschillende galeries, zowel in Nederland als in het buitenland.

  • vanaf 5 september 2020 wekelijks op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 1 november 202010:00 - 17:00
  • vanaf 5 september 2020 wekelijks op zondag tot en met 1 november 202012:00 - 17:00

Contactgegevens

Kleinzand 16
Sneek
T +31 515 414057

Bezoek de website

http://www.friesscheepvaartmuseum.nl

Bezig met laden