Eleanor Shanley & John Feeling

Celtic Celebrations: Eleanor Shanley & John Feeling

zondag 11 september om 15:00

Eleanor en John ontmoetten elkaar begin jaren negentig in Londen voor het eerst. Eleanor was destijds op tournee met De Dannan, waar ze tot 1992 leadzangeres bij was. Pas 25 jaar later troffen ze elkaar weer toen John, een van de beste klassiek gitaristen van Ierland, optrad in Ballinasloe: zijn geboortestad en Eleanors huidige woonplaats.

Al gauw ontstond het idee om een keer samen te gaan werken. De twee traden op bij diverse gelegenheden, waaronder het Clifden Arts Festival, The Seaview Sessions, The Unitarian Church, Jung Symbols en Songs Of The Soul. Ook doken ze samen de studio in, met Cancion de Amor als resultaat.

Op het album vormen de stem van Eleanor - die samenwerkte met grote namen als Ronnie Drew (The Dubliners), Alec Finn en Frankie Gavin - en Johns spel een perfecte combinatie. De opnames vonden plaats in de St. Francis Church in Meelick, een prachtige rooms-katholieke kerk nabij de Shannon-rivier die al sinds 1414 in gebruik is. Mede door de pandemie het het even geduurd, maar dit jaar konden ze het album dan eindelijk afmaken.

Cancion de Amor bevat dertien prachtige werken waaronder het titelnummer Cancion de Amor, de klassieker van Brendan Graham en Tim McCarrick. “John en ik werden verliefd op het nummer toen we het voor het eerst hoorden”, aldus Eleanor. “Dat Brendan het beschikbaar stelde voor ons album was fantastisch.” Het nummer is door Eleanor en John opgedragen aan Tim, de Amerikaan die meeschreef aan het nummer. De groot liefhebber van Ierse volksmuziek overleed enkele jaren geleden.

Andere hoogtepunten op het album – waarop The ConTempo String Quartet prominent aanwezig is – zijn Sand and Water (een stuk van Beth Nielsen Chapman) en de eigen composities van John zoals The Cloths Of Heaven, The Immigrant’s Song, Siúil A Rún, My Bonny Light Horseman en Dumbarton’s Drums. Celtic Celebrations
Met Celtic Celebrations bieden we traditionele folk een podium. De sessies vinden plaats op wisselende podia.

  • 11 september15:00

Contactgegevens

Kerkgracht 8
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 17,50

Bezig met laden