Weggooien is zonde! De weg naar een circulaire samenleving met Thomas Rau
Weggooien is zonde! De weg naar een circulaire samenleving met Thomas Rau

De Uitdaging: Weggooien is zonde! De weg naar een circulaire samenleving met Thomas Rau

dinsdag 1 november van 20:15 tot 22:00

We bezitten met elkaar ongelooflijk veel spullen en gooien ze makkelijk weg als we ze niet meer nodig hebben. Producten worden zo ontworpen dat ze snel verouderen en stukgaan, terwijl grondstoffen opraken en onze afvalbergen groeien.
We moeten dus met elkaar naar een circulaire samenleving waarin we zo efficiënt mogelijk gebruik maken van grondstoffen en ons afval reduceren tot nul. Of naar een ander productiemodel. Hoe realistisch is een samenleving waarin we niet werken om dingen te kunnen kopen en bezitten, maar  waarin we wel toegang hebben tot producten en diensten die in een behoefte voorzien. Dus wel licht maar geen lampen? Of wel mobiliteit maar geen eigen auto?

Thomas Rau, is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is guided by the future. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Hij ontwierp diverse duurzame en circulaire gebouwen en ontwikkelde daarvoor o.a. een materialenpaspoort, waarin staat omschreven welke materialen er gebruikt zijn in een gebouw en hoe het kan worden gedemonteerd. Hierdoor is het eenvoudiger om een gebouw te recyclen als het aan het einde van zijn levensloop is gekomen.

Dit klimaatcollege is een initiatief van duurzaamheidscommunity De Uitdaging. Bij aankoop van een ticket word je automatisch (gratis) lid van De Uitdaging. Meer informatie vind je op deuitdaging.frl. 

 

  • 1 november20:15 - 22:00

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 19,50

Bezig met laden