De Vier Jaargetijden van Vivaldi

De Vier Jaargetijden van Vivaldi

Woensdag 18 december
Theater Sneek

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Het stuk van Vivaldi is een van de meest tot de verbeelding sprekende werken uit de muziekgeschiedenis.

Met een topbezetting neemt Nootstroom-gastheer Oosterbaan het publiek mee naar een betoverende wereld waarin wolken donderen, verliefde vogels fluiten, waakzame honden blaffen en strijkers zingen. Het werk wordt uitgevoerd in een dynamische setting, met de musici staand rondom de solist. Concertmeester is topvioliste Eva Stegeman, de vaste frontvrouw van Nootstroom. “Dit flitsende, eenmalig te bewonderen concert is een absolute aanrader om mee te maken in de donkere decembermaand”, aldus artistiek leider en dirigent Oosterbaan. Na afloop is er in de foyer gelegenheid om kennis te maken met de uitvoerenden.

Pieter van Loenen
“Buitengewoon energiek en diep muzikaal,” was het jurycommentaar van het Nederlandse Vioolconcours waar Pieter van Loenen (26) in 2016 de tweede prijs en de NTR Publieksprijs won. Van Loenen was dit jaar finalist van de Dutch Classical Talent Award. Als genomineerde reisde hij afgelopen voorjaar met een soloprogramma langs de grotere concertzalen van Nederland. De jury van de Dutch Classical Talent Award: “Van Loenen staat soeverein, vol zelfvertrouwen op het podium en met zijn diep muzikale spel neemt hij iedereen mee in zijn verhaal.”

Nootstroom
Stichting Nootstroom brengt Friese professionele musici en jong talent samen met gerenommeerde solisten en aanvoerders tijdens uitdagende projecten met verbindende klassieke muziek-programma's. Een broedplaats waarin talent van jong en oud ontwikkeld kan worden en een hotspot voor het beleven van klassieke muziek in Friesland en omstreken.

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T (+31) 0515 431 400

Bezoek de website

http://www.theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 12,50

Bezig met laden