Dickensstad in Spoorwegmuseum Sneek

Dickensstad in Spoorwegmuseum Sneek

Dinsdag 12 december t/m woensdag 31 januari 13:00 - 17:00
Nationaal Modelspoormuseum

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Eenmalig is het lege gedeelte van het station in Sneek omgebouwd tot Dickens Event. Naast veel levensgrote taferelen uit o.a. de Christmas Carols en Oliver Twist zijn er veel poppen, beelden, afbeeldingen en curiosa. En natuurlijk Engelse treinen en trams uit de tijd. Dit eenmalig Event is mogelijk gemaakt door medewerking van het inmiddels gesloten Dickens Museum in Bronkhorst.

Van 12 december t/m 7 januari wordt het leegstaande gedeelte van het station in Sneek omgetoverd tot Dickensstad. Tussen talloze bomen komen veertien Dickenshuizen en Dickenswinkels te staan. In elke gebouw valt wat wat te beleven. En natuurlijk ontbreekt de kersttrein niet. Voor de uitvoering van de plannen werkt het museum nauw samen met ROC De Friese Poort in Sneek. Daar worden de huizen en winkels op maat gemaakt. Voor de feestelijke opening is een spectaculaire act in de maak. Tot die tijd is de maquette te bezichtigen in het museum. 

Van dinsdag t/m vrijdag en zondag is het museum geopend van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.treinenmuseum.nl te vinden.

 

Contactgegevens

Dr. Boumaweg 17b
8601 GM Sneek
http://www.modelspoormuseum.nl
Bezig met laden