dries bongaerts © dries bongaerts

Dries Bongaerts

zaterdag 22 januari 2022 van 18:00 tot 22:00

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, kan het getuigen: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Belgische singer-songwriter. Het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse folk/country troubadour Torgeir Waldemar, die Dries meteen in Noorwegen uitnodigde voor enkele voorprogramma’s nadat Dries voor hem opende in België. Allemaal zijn ze het met elkaar eens: deze man hééft het.

Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum 'For the Light in Thy Heart', zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Het achterlaten en verwelkomen, het onthaasten door het omarmen van de essentie zijn de centrale thema’s op Dries’ tweede album, 'Soothing Green'.

Begeleid door Simon Beeckaert (bas, oa. Echo Beatty), Arno Goossens (elektrische gitaar, o.a. Ella Ray) en Robbe Broeckx (drums), o.a. Noa Lee) zet Dries Bongaerts boeiende songs neer, met eigenzinnig gitaarspel en een volwassen, doorleefde stem.

Dries Bongaerts is in 2021-2022 artist in residence bij Muziekcentrum Dranouter. Hij speelde de voorbije jaren honderden concerten in binnen- en buitenland.

Zijn nieuwe album Soothing Green komt in september 2021 uit.

“Songbarden als Nick Drake, Will Oldham, Townes Van Zandt en vooral de jonge, folky Dylan zijn referenties. Toch biedt Dries de luisteraar veel meer dan alleen die inspiraties. Vrijwel direct word je geraakt door zijn warme, melodieuze gitaarspel waarin eerbied voor traditie sterk naar voren komt.”

— daMusic

“Wat tijdens zijn optreden duidelijk was en met dit album nog maar eens bewaarheid wordt, is dat Dries een singer/songwriter is die weet waar hij mee bezig is. Geen nietszeggende lyrics, geen saaie melodieën, maar songs die gevat en tijdloos klinken”

— Keys and Chords

  • 22 januari 202218:00 - 22:00

Contactgegevens

Waterhoenstraat 2
Sneek

Prijsinformatie

Vanaf € 15,00

Bezig met laden