Margriet Kemper en Froukje Reitsema

Elkaars Andere Theatervoorstelling

zaterdag 3 september van 19:30 tot 00:00

Zestig jaar nadat zij buurmeisjes waren in Leeuwarden vertellen zij over de ontmoeting van een Indisch en een Fries-Gronings gezin in twee splinternieuwe woningen. Leef mee, en ontdek hoe nieuwsgierigheid, verbazing en verwondering het kunnen winnen van schrik en vooroordeel. Een ontroerend, verhelderend en vrolijkmakend verhaal uit een andere tijd, met betekenis voor de tijd waarin wij nu leven. Een pleidooi en een oproep. Koloniaal verleden, slavernijgeschiedenis, vluchtelingenstromen, vreemdelingenangst, Black Lives Matter, nieuwkomersproblematiek en inclusief denken zijn aan de orde van de dag. En altijd gaat het over mensen: de ander en ik, ik en de ander.

"Kemper vertelt over hoe ze als kind met haar ouders in 1956 van Bandung in Indonesië naar Nederland kwam. Reitsema over hoe ze na de achtste verhuizing in haar eerste negen jaar in de twee-onder-een- kapwoning naast Kemper kwam wonen.

Reitsema laat zien hoe ze als meisje uit nieuwsgierigheid brutaal en verlegen tegelijk door de achterdeur bij de buren, die ‘andere mensen’, binnen stapt.." - Uit Friesch Dagblad.

  • dagelijks eenmalig19:30 - 00:00

Contactgegevens

Waterhoenstraat 2
Sneek
T 06-12045271

Bezoek de website

http://www.lewinski.nl

Bezig met laden