Pianohuis
Pianohuis

Ella & her man: Pianohuis

zaterdag 9 april om 20:15

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Lena houdt van de muziek die haar moeder speelt. Ze voelt zich veilig als ze onder de holte van de piano zit.

Langzamerhand heeft Lena er steeds minder begrip voor hoe haar moeder opgaat in de muziek. Haar dochter is er toch ook nog? Of is haar moeder boos op haar omdat zij niet meer in grote concertzalen kan optreden sinds zij op haar kind moet passen? Lena doet alles om de aandacht van moeder te krijgen. Ze wacht geduldig tot de pianolessen zijn afgelopen. Ze speelt in een circus om haar moeder te laten lachen. Ze schrijft en zingt een liedje voor haar. Alles tevergeefs. Het pianohuis is geen schuilplek meer, eerder een gevangenis.

De volwassen Lena keert na de pauze terug naar haar pianohuis waar muziek haar voeding was. De leegte overvalt haar. Zowel het gebrek aan warmte toen, als de onbereikbare leegte van de herinnering aan de nu veel te kleine schuilhut onder de piano. Saudade, noemen de Portugezen dat, weet ze gelukkig tegenwoordig. Lena realiseert zich dat ze, met een parafrase van Slauerhoff, alleen in haar muziek kan leven.
 
Ella de Jong
speelt en ontwikkelt bij Theater Traxx educatieve en maatschappelijke theatervoorstellingen. Ella is zangeres en trompettiste van Big Band Friesland. Ze won in 2015 de solistenprijs op een internationaal concours in Hoofddorp. Tevens werd ze met Herman in dat jaar uitgeroepen als beste singer-songwriter van Friesland.

Herman Woltman
speelt als musicus en componist op diverse snaarinstrumenten: de Guitarra Portuguesa: CD Sielesâlt en de Maisfrou van Nynke Laverman. De Griekse Bouzouki: Mauthausen Syklus van Douwe Heeringa en Cancao van Souldada. De Flamenco, Klassieke en Elektrische gitaar. 4 CD’s van Souldada. Souldada is een begrip in de wereldmuziek.
 

  • dagelijks eenmalig20:15

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 19,00

Bezig met laden