Expositie 'Unieke collectie speelgoed'

Expositie 'Unieke collectie speelgoed'

Zaterdag 13 juli t/m zondag 1 september 13:00 - 17:00
Nationaal Modelspoormuseum

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Van 13 juli tot en met 1 september is een gedeelte van het modelspoormuseum in Sneek omgetoverd tot een heus “Speelgoedmuseum”. Taferelen met oud speelgoed van na de oorlog zijn tentoongesteld. Deze unieke eenmalige tentoonstelling is samengesteld uit topstukkenvan de collectie van Jose Feitsma uit Scharnegoutum.

In Sneek zijn nu onder andere te zien de poppen, spellen, bouwdozen, puzzels, keukentjes en kinderservies, afbeeldingen, te veel om op te noemen. Daarnaast natuurlijk ook een originele
oude speel kinderwagen.

Deze unieke tentoonstelling is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Jose Feitsma. Wat destijds begon, rond eind jaren negentig met een kleine verzameling speelgoed, groeide uit tot een prachtig en unieke collectie van enkele honderden exemplaren. Eenmalig zijn nu de topstukken te zien in Sneek in het modelspoormuseum. 

In de zomervakantie periode is het museum open van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur en op maandag en zondag is het museum geopend van 13 tot 17 uur. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein.  

Contactgegevens

Dr. Boumaweg 17b
8601 GM Sneek
T 0515 430 021

Bezoek de website

http://www.modelspoormuseum.nl

Bezig met laden