Dr. Nest

Familie Flötz: Dr. Nest

zaterdag 30 april 2022 om 20:15

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Vroeg in de ochtend wordt Dr. Nest gewekt door stemmen. Maar terwijl hij langzaam ontwaakt in een zaal in «Villa Blanca», een afgelegen sanatorium, is hij alleen. Onrust overvalt hem.
Hoe vertrouwd de omgeving, de aankomende patiënten en de dienstdoende verpleegster ook mogen lijken, hij voelt zich ver op drift geraakt. Wat heeft hij hier precies verloren?
Op zijn zoektocht naar zekerheid klampt hij zich vast aan fragmenten van zijn geheugen - het leven dat hij heeft achtergelaten, zijn tientallen aantekeningen en uiteindelijk zijn roeping.
Als jonge arts komt hij vol vertrouwen aan op zijn nieuwe functie. Gedreven door nieuwsgierigheid, dorst naar kennis en empathie, wordt hij geconfronteerd met de even vreemde als mysterieuze verschijnselen van zijn patiënten: lichamen die een eigen leven gaan leiden, gespleten persoonlijkheden, dwangmatig verkeerde identiteiten, demonen en hallucinaties. Wat aanvankelijk vervreemdend is, lijkt al snel een absurde spiegel te worden voor zijn eigen twijfels en onzekerheden. De dunne lijn tussen normaal en abnormaal, tussen doelgericht en gedreven, tussen gezond en ziek, vervaagt voor zijn ogen. Dr. Nest volgt dapper zijn innerlijke stem en stapt in een donker labyrint op zoek naar nabijheid, en zijn eigen zelf.

Geïnspireerd door paradoxale casestudies uit het brede veld van de neurologie, opent het ensemble de deuren naar een denkbeeldig sanatorium en krankzinnigengesticht en onthult de bizarre werelden van zijn bewoners - en personeel - aan de bezoeker. Beweging, ruimte, woord, licht en geluid creëren een even tragisch als komisch bier over de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan.
 

  • dagelijks eenmalig20:15

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 27,50

Bezig met laden