Sterke Yerke IV © Foto: Simon van der Woude
In de jaren zeventig deed de bemanning van de Sterke Yerke onderzoek naar de olievervuiling op zee © Foto: archief Sterke Yerke

Familietentoonstelling Expeditie Sterke Yerke - van olievervuiling tot plastic soup!

zaterdag 24 september t/m zondag 5 maart van 10:00 tot 17:00
Fries Scheepvaart Museum Sneek

Publieksopening met veel extra activiteiten

Op 24 en 25 september is de publieksopening van Expeditie Sterke Yerke. Je mag gratis naar binnen om de tentoonstelling te bekijken. Ook kun je een miniatuurvlotje bouwen van een houten bouwpakket en kleine kunstwerkjes van restafval maken. De echte grote Sterke Yerke is in de gracht achter het museum te bekijken en de bemanning geeft er rondleidingen. Wil je zelf meteen verschil maken? Doe dan mee aan een van de SUP Clean-up clinics op 24 september, waarbij je op een SUP-board de grachten van Sneek gaat schoonmaken. Kijk voor het volledige programma en hoe je je kunt opgeven voor de clinics op de website van het Fries Scheepvaart Museum.

Sterke Yerke en de plastic soup

Expeditie Sterke Yerke is een familietentoonstelling over de Sterke Yerke. In de jaren ’70 bouwden zeven jonge mannen uit Leeuwarden een vlot van oude materialen. Ze gingen ermee het water op en na vele verbeteringen staken ze zelfs de Atlantische Oceaan over. Tijdens die reis deden ze onderzoek naar de olievervuiling in zee. Helaas verging het vlot in een storm bij Bonaire. Veertig jaar later is er een nieuw vlot, dat inmiddels vaart op de Waddenzee. De bemanning trekt nu ten strijde tegen de plastic soup. Het Fries Scheepvaart Museum steunt ze in deze strijd met de familietentoonstelling, een educatief programma voor scholen, en activiteiten, workshops en lezingen over plastic soup, recycling en leven zonder afval. Soms speciaal voor kinderen, soms juist voor volwassenen of voor de hele familie. De actuele programma-informatie vind je op website en de sociale media van het Fries Scheepvaart Museum.

  • 24 september tot en met 5 maart 202310:00 - 17:00

Contactgegevens

Kleinzand 16
Sneek
T (+31)515 414057

Bezoek de website

http://www.friesscheepvaartmuseum.nl/sterkeyerke

Bezig met laden