Welkom in Drachten
Welkom in Drachten

Festival Overmorgen: Welkom in Drachten

zondag 11 september om 15:00

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Wat hebben een oud-medewerker van Philips en een statushouder uit Drachten gemeen? Ze kwamen beiden naar Drachten om daar een nieuw leven op te bouwen. Alleen of met een gezin. Met goede moed of vol onzekerheid.  

Meeuw jonge theatermakers en Schouwburg De Lawei gingen op zoek naar hun verhalen en interviewde tien mensen die door de jaren heen van elders naar Drachten kwamen. Hoe zagen hun eerste dagen in Drachten eruit? Hoe verliepen de eerste ontmoetingen met de Drachtsters? Lukt het ze om van Drachten hun thuis te maken? Of blijft thuis altijd de plek waar je vandaan komt? 

Iedere stad of dorp kent nieuwkomers, die daar – al dan niet vol verwachting- hun weg moeten vinden. Hoe is het om nieuwkomer te zijn? Vijf toekomstige makers (vier performers en één vormgever) met hun roots in Friesland maken op basis van interviews met nieuwkomers performances. Kom kijken naar hun solo’s, ontmoet nieuwkomers van alle tijden en vraag jezelf af wat jij nodig om je ergens thuis te voelen.

Creatief team
Concept: Carlo Scheldwacht en Wendy Viel
Eindregie: Wendy Viel
Regieassistent: Vanity Gerrits
Makers: Ronald Kalter
Stijn Schootstra, Jante Stekelenburg, Sybren van der Velde
Kostuum en decor: Leonie Pirenne
Research en interviews: Lisa Frenkel
Techniek: Roelof Nolles
Productie: Coco de Haas
Co-producent: De Lawei

Festival Overmorgen
Theater Sneek, De Lawei, Het Posthuis Theater, De Koornbeurs Theater en Film en Stadsschouwburg De Harmonie hebben de handen inéén geslagen. We organiseren van 2 september t/m 2 oktober het nieuwe Festival Overmorgen. In vijf festivalweekenden reizen vijf nieuwe voorstellingen van achtereenvolgens Heerenveen naar Sneek, Franeker, Drachten en Leeuwarden. Ook het festivalcafé reist mee met overal een eigen invulling. Dat en nog veel meer ...............

  • dagelijks eenmalig15:00

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 15,00

Bezig met laden