Godflesh

Godflesh

Zaterdag 20 april 20:00
Bolwerk

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Het Britse Godflesh mag je gerust een pionier in de industrial metal noemen en dus een van de belangrijkste namen ooit in het genre.

De band werd in 1988 in Birmingham opgericht door zanger/gitarist Justin K. Broadrick en bassist G.C. Green. De twee werkten eerder samen met gitarist Paul Neville onder de naam Fall Of Because, vernoemd naar een nummer van Killing Joke. Broadrick zou je ook kunnen kennen als de gitarist van Napalm Death of als de drummer van Head of David. 

Godflesh wordt gekenmerkt door een mix van drumcomputers en slepende krachtige, soms bijna dissonante gitaarklanken. Daarmee brak de band in 1989 door. Dat jaar verscheen het debuutalbum ‘Streetcleaner’. Drie jaar later was er opnieuw succes met opvolger ‘Pure’. Daarna volgden ‘Selfless’, ‘Songs Of Love And Hate’ en ‘Us and Them’. Na het uitbrengen van ‘Hymns’ in 2001 besluit Green om de band te verlaten en is het einde verhaal voor Godflesh. Maar in 2010 herrijst de feniks weer uit de as en vindt de band haar oude vorm weer terug met de uitstekende albums ‘A World Lit Only by Fire’ (2014) en ‘Post Self’ (2017). 

Gnaw Their Tongues
In het voorprogramma niets minder dan ons eigen Gnaw Their Tongues. De black/noise van Mories – gewoon uit Smallingerland – is claustrofobisch en angstaanjagend. De naam Gnaw Their Tongues is ook het buitenland geen onbekende. Onder meer Moskou, Schotland, New York, Tsjechië en ook het gerenommeerde Roadburn-festival te Tilburg maakten al kennis met de sonische nachtmerries van deze act, die in de eredivisie van de extreme muziek speelt.

Contactgegevens

Kerkgracht 8
8601 EC Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

http://www.hetbolwerk.nl

Prijsinformatie

Tussen de € 21,00 en € 24,00

Bezig met laden