Helderman

Helderman

Zaterdag 21 september 20:00
Lewinski/Barry/kookt

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Theatervoorstelling over de wonderlijke wereld van dementie. Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in zijn voorstellingen inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden. Zijn nieuwe theatervoorstelling 'Helderman' (regie Titus Tiel Groenestege) - over vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood- is op 21 september te zien in Sneek.

Een musicus heeft dementie en laat zien wat in hem omgaat. De voorstelling geeft diepe inzichten in de gevoels-en belevingswereld van een man met dementie, het proces laat een mens zien in al zijn kunnen, niet meer kunnen, onmacht en vragen: Wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar?
Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat. ‘De wereld van dementie is een onbegrijpelijke, wonderlijke landschap vol kleuren, fragmenten, poëzie en grillige vormen. De voorstelling is een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie is.”

De voorstelling op 21 sept' wordt georganiseerd door stichting Harmonika ter gelegenheid van wereld Alzheimer dag. Na afloop van de voorstelling is er volop gelegenheid om met elkaar en de acteur na te praten.
Thomas Borggrefe maakte al 5 keer eerder een voorstelling over dementie. Voorstellingen waarin spelenderwijs veel informatie over de beleving van dementie wordt gegeven. Iedereen die met dementie in aanraking komt - of dit nu is omdat men zelf de diagnose heeft, als familielid of beroepsmatig - herkent elementen uit de voorstellingen. Borggrefe : “Ik probeer mijn publiek bewust te maken van het feit dat het wezen van de mens met dementie hetzelfde blijf. Het gevoel wordt niet dement!”

Van te voren een hapje mee-eten? Dat kan! Reserveer uw maaltijd via onze website. 

Contactgegevens

Waterhoenstraat 2
8601 XT Sneek

Bezoek de website

http://www.lewinski.nl

Prijsinformatie

Van te voren een hapje mee-eten? Dat kan! Reserveer uw maaltijd via onze website. Maaltijd €15,50 p.p.

Vanaf € 7,50

Bezig met laden