Jan Akkerman e.a. - Knight of the Guitar

Jan Akkerman e.a. - Knight of the Guitar

Zaterdag 23 februari 21:00
Bolwerk

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Vijf Nederlands topgitaristen op één podium: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, Ruben Hoeke, John Hayes en Leif de Leeuw. Allen meester in hun genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen. Dit zal tijdens deze gezamenlijke tour zeker opnieuw gaan gebeuren. Muzikaal vuurwerk van de bovenste plank!

Bij deze tweede Knight of the Guitar-editie zullen de muzikale zwaargewichten opnieuw laten horen wat er uit een gitaar gehaald kan worden.
Jan Akkerman
Behoeft eigenlijk geen introductie. Zijn omvangrijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. Hij is de bedenker van de ‘Knight of the Guitar’. Akkerman wil er een traditie van maken om rond zijn verjaardag (24 december) een muzikaal event te organiseren.
Anton Goudsmit
Studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Goudsmit is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 werd hem de Boy Edgar-prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte jarenlang deel uit van de New Cool Collective, speelt in het succesvolle Montis, Goudsmit en Directie-trio en heeft daarnaast ook zijn eigen band The Ploctones.
John Hayes
Sinds 1990 gitarist van de Amerikaanse funkrockband Mother’s Finest, die tot op de dag van vandaag de Amerikaanse én Europese podia plat speelt met hun energieke shows. Daarnaast heeft Hayes inmiddels tien soloalbums op zijn naam staan en kun je hem op de Nederlandse cafépodia tegenkomen met zijn John Hayes Project of John Hayes DoubleBlood 3-mansformaties.
Ruben Hoeke
Vierde in 2017 zijn 25-jarig podiumjubileum, bracht tien albums uit in verschillende genres, werkte samen met nationale- en internationale topmuzikanten, speelde door Europa en ver daarbuiten en werd gevraagd voor de begeleidingsband van de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Hoeke is sinds 1992 continu on the road en bracht in juni 2018 met zijn ‘Ruben Hoeke Band’ een dubbel live-cd uit.
Leif de Leeuw
De jongste van de gitaarridders, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.
Het vijftal wordt op het podium ondersteund door Akkermans vaste band en de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.

Contactgegevens

Kerkgracht 8
8601 EC Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

http://www.hetbolwerk.nl

Prijsinformatie

Tussen de € 20,00 en € 23,00

Bezig met laden