Koningsdag Oranjefeest Sneek

Koningsdag Oranjefeest Sneek

Vrijdag 27 april 09:00 - 19:00
Binnenstad

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum met een o.a. aubade, muziekterrassen, vrijmarkt, braderie en een speciaal kinderactiviteitenplein in de stadhuistuin.

Programma

08.00 uur Reveille vanaf de Martinitoren door de Putkapel

08.15 uur Carillon bespeling Dirk Donker

09.00 uur Aubade bij het stadhuis. Begeleiding van de Putkapel en presentatie Sander Balk. Kinderen kunnen een door hun zelf gemaakt vlaggetje in de Oranjeboom prikken en krijgen hiervoor een bon voor een pannenkoek. Na de aubade worden de kinderen met draaiorgelklanken naar de tuin begeleid. Hier kunnen de kinderen ook nog vlaggetjes maken. De drie kinderen die de mooiste vlaggetjes hebben gemaakt krijgen 2 vrijkaarten van Circus Salto.

10.00 uur-15.00 uur Start Oranjemarkt voor Kinderen op de Singel. In het water van het Hoogend ook weer de bekende waterloopballen. Tijdens de Oranjemarkt is er muziek van ondermeer van een draaiorgel en Dixielandband ’t Looporkest. Hier tussendoor zal een straatartiest het als Dirigent van Fare het publiek vermaken.

10.00 uur Braderie op het Grootzand en omgeving, organisatie Beca service.

10.30 uur -14.30 uur Kinderdisco – Springkussen – Schminken – Klimkussen - Bumperballen en een optreden van Clown Sander in de Stadhuistuin.

13.00 uur Marktstraat en Kleinzand, live muziek door de plaatselijke horeca.

13.00 uur Wijde Noorderhorne, na jaren weer terug: het beachvolleybal.

14.30-18.30 uur Gevarieerd programma met medewerking van: T-Brass - Dixielandband ’t Looporkest - Hollandse Big Band Festival dirigent van Fare – De Brûskoppen uit Scharnegoutum en Frerik de Swetser.

 

Contactgegevens

Marktstraat 20
8601 CV Sneek
Bezig met laden