Lezing Anne-Goaitske Breteler - Naoorlogse Friese walvisvaarders

Lezing Anne-Goaitske Breteler - Naoorlogse Friese walvisvaarders

Woensdag 27 maart 19:30
Fries Scheepvaart Museum

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

In café De Bûnte Bok in Lioessens is een wandschildering met een voorstelling van de walvisvaart te zien. Tot de stamgasten behoren enkele mannen, die actief zijn geweest in de jacht op walvissen. Anne-Goaitske Breteler werkte als scholier in het café en raakte met deze mannen in gesprek. En nu heeft ze daar een boek over geschreven.

In de tijd van de wederopbouw was het fabrieksschip Willem Barendsz actief in het Zuidpoolgebied. Ook Friese mannen monsterden aan. Hun belevenissen zijn opgetekend in het boek De Traanjagers. Hoe was de sfeer aan boord van zo'n groot schip. Wat maakten ze mee in de havens, die onderweg werden aangedaan en hebben ze, nu de jacht op walvissen verboden is, ook wroeging? Het zijn allemaal onderwerpen die aan de orde komen in de verhalen die Anne-Goaitske Breteler vastlegde.

De lezing begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. De belangstelling voor de lezingen is meestal groot. Het is daarom raadzaam om van tevoren even te reserveren. Dat kan telefonisch: 0515 - 41 40 57 of via de e-mail: balie@friesscheepvaartmuseum.nl

Contactgegevens

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
E balie@friesscheepvaartmuseum.nl
T 0515 414 057

Bezoek de website

http://www.friesscheepvaartmuseum.nl

Bezig met laden