Marcel van Roosmalen en Jan Dirk van der Burg

Lezing Nederland onder het systeemplafond

woensdag 12 augustus van 19:30 tot 22:00

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Op 13 augustus geven schrijver en journalist Marcel van Roosmalen en fotograaf des vaderlands Jan Dirk van der Burg een lezing over het boek Nederland onder het systeemplafond.

Een systeemplafond is een ophangsysteem dat onder een reeds bestaand plafond wordt gehangen. De ruimte tussen die plafonds is ideaal voor het wegstoppen van elektriciteit, verwarming, ventilatie, riolering, maar ook voor op de werkvloer minder gewenste zaken als sigaretten of (soft)drugs. Het systeemplafond is Nederland in een notendop: saai, efficiënt en handig om dingen in te verbergen. Iedereen zit eronder, of je dat nou wilt of niet.

Marcel van Roosmalen brengt samen met Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg Nederland onder het systeemplafond in beeld. Het Nederland dat overal is, maar bijna altijd over het hoofd wordt gezien: van Marvo Systeemplafonds in Hoogeveen, het hondenpoepsymposium in Nieuwengein tot een UWV Inspiratiedag in Alkmaar en de bijeenkomst ‘Duurzame energie als streekproduct – part 2’ in Moerdijk.

Marcel van Roosmalen (1968) is schrijver en journalist. Hij is vaste columnist voor NRC en Studio Voetbal. In 2019 verschenen van zijn hand Theo Janssen. Op pad met de dikke prins en Het zijn de kleine dingen die het doen, over zijn moeder. Jan Dirk van der Burg (1978) fotografeert, filmt en maakt fotocomedy. Zijn bekendste werk is het fotoboek Olifantenpaadjes (2011), een optimistische aanklacht tegen een landschappelijke misstand en een ode aan de kortste weg van A naar B. in 2018 werd hij verkozen tot Fotograaf des Vaderlands.

Vooraf een hapje mee-eten? Dat is mogelijk! Geef dit aan via onze website. Eventuele dieetwensen/vegawensen kunt u ook vooraf aan ons doorgeven.

  • 12 augustus 202019:30 - 22:00

Contactgegevens

Waterhoenstraat 2
Sneek
T 0612045271

Bezoek de website

http://www.lewinski.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 12,50

Bezig met laden