Freddy Scheltema © Paul

Maand van de geschiedenis - lezing Freddie Scheltema

woensdag 20 oktober om 20:00
Bibliotheek Mar en Fean - Sneek

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden musea, bibliotheken, boekhandels en andere culturele organisaties brengen we geschiedenis voor het voetlicht middels talloze uiteenlopende activiteiten. Met het jaarthema ‘Aan het werk’ klokken we vanaf 1 oktober 2021 in om de handen uit de mouwen te steken.

Op 20 oktober om 20:00 vertelt Freddie Scheltema in Bibliotheek Sneek over zijn werk als gevangenbewaarder in Veenhuizen. Hij schreef hierover het boek Tralies. Het leek niet direct het meest voor de hand liggende beroep voor Freddie Scheltema, toen hij zich in de jaren tachtig in het Verenigingsgebouw in Veenhuizen meldde als aankomend gevangenbewaarder, samen met tweehonderd anderen. Het eerste wat hij hoorde was: Vijfenzeventig procent van wat hier zit heeft te lang haar en dat gold ook voor hem. Maar hij sloeg zich door de opleiding heen en werd al op zijn eerste werkdag geconfronteerd met een gedetineerde die zijn onzichtbare diamanten kwijt was, waarna Freddie hem hielp met zoeken. Dit verhaal typeert niet alleen de populatie waar hij mee te maken krijgt, maar ook de manier waarop hij er mee omgaat. Freddie vraagt de gedetineerden naar hun verhalen en vertelt ze boeiend en smakelijk in dit boek. Want elke cel heeft zijn verhaal. Soms triest, soms confronterend maar ook hilarisch.

Voor meer informatie en deelname, kijk je op bmf.nl/maandvandegeschiedenis. Bij binnenkomst wordt gevraagd een coronatoegangsbewijs te tonen. Dit kan met de CoronaCheck-app op je telefoon of met een papieren bewijs.

  • 20 oktober 202120:00

Contactgegevens

Wijde Noorderhorne 1
Sneek
T 0515-435240

Bezoek de website

https://www.bmf.nl/adressen-en-openingstijden/detail.5278813.html/bibliotheek-sneek/

Prijsinformatie

Vanaf € 3,50

Ook op deze dag

Bezig met laden