Modelspoormuseum : De grote Blokkenbouwuitdaging 2019
© Janna Blom

Modelspoormuseum : De grote Blokkenbouwuitdaging 2019

Woensdag 28 februari t/m vrijdag 29 maart 12:00 - 17:00
Nationaal Modelspoormuseum

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Basisscholen uit Sneek strijden om het mooiste en fraaiste bouwwerk dat ze maken van 1600 houten steentjes

Tot eind maart staat het Nationaal Modelspoor Museum in het teken van de Grote Blokkenbouw Uitdaging 2019. Basisscholen uit Sneek strijden om het mooiste en fraaiste bouwwerk dat ze maken van 1600 houten steentjes. Ieder team heeft hiervoor twee uur de tijd. Iedere week bouwt 1 team een bouwwerk, deze wordt daarna gefotografeerd en tentoongesteld in het museum. Vrijdagmiddag 29 maart wordt tijdens een bijzondere finale bekend gemaakt welke school met welk team de uitdaging 2019 gewonnen heeft. De winnende school ontvangt de volledige museum blokkendozen set cadeau.

De bouwwerken worden door een vakkundige jury beoordeeld. De jury bestaat uit Jan Willem van Beek (museum manager), Marcel Hectors (DiColore), Annemarie van der Reijden (Akte2) en Simon Meijer (museum educatie coördinator).

Tot eind maart is in het museum de tentoonstelling “Magazijn van de dromen” te zien. Een bijzondere expositie over zeer herkenbaar houten speelgoed en kunstnijverheid, geproduceerd in het Ertsgebergte, Oost-Duitsland. Deze expositie heeft het museum geïnspireerd voor de Grote Blokkenbouw Uitdaging 2019.   

Contactgegevens

Dr. Boumaweg 17b
8601 GM Sneek
T 0515 430 021

Bezoek de website

http://www.modelspoormuseum.nl

Bezig met laden