Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier
Stormram: Voor de theateravonturier

Stormram: Voor de theateravonturier

zaterdag 4 februari van 20:15 tot 21:50

Voor de theateravonturier!  Houd jij van verrassingen? Dan is dit een avond die past bij jou! STORMRAM is een rondreizend programma langs de verschillende theaters in Noord-Nederland, waarin werk van twee nieuwe Noordelijke makers wordt getoond.

Één avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een avondvullende voorstelling van een professionele maker en een work-in-progress van een aanstormend talent. Elke avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek, waarin publiek en makers met elkaar in gesprek gaan.Illustere Figuren gaan solo - Joeso Peters speelt de voorstelling 'Grond'

Illustere Figuren is een theatercollectief dat grote maatschappelijke thema’s persoonlijk maakt én er altijd voor zorgt dat je met een glimlach op je gezicht de zaal verlaat. Zij werken momenteel aan de Pressieprojecten: een maker stort zich gedurende twee weken op een thema en maakt daar binnen deze geringe tijd een korte voorstelling van. Ze experimenteren met thematiek, vorm of nieuwe samenwerkingen. 

Al 10 jaar functioneren de makers Raymond, Joeso, Zen en Tim als een collectief. Maar wat als ze nu solo gaan? Voor dit pressieproject gaan zij de uitdaging aan om voor een keer helemaal alleen te werken. Geen oeverloze overleggen en eindeloos compromissen sluiten, wel solo. 

Joeso Peters neemt in Sneek de solovoorstelling op zich. Peters: "In mijn solo doe ik onderzoek naar grond. Ik woon sinds twee jaar in Warns en voel me behoorlijk geaard en verbonden. Wat voor grond hebben we, waar bestaat het uit, wat is onze relatie tot die grond en hoe gaan we daarmee om?"ShELFISH – ‘Life & Times’

Als een jongen na vijftien jaar in jeugdinstellingen heeft geleefd, wordt hij op zijn achttiende op straat gezet. Dan eindigt immers de jeugdzorg. Hij redt het niet alleen en sterft in een tentje door hitte en ondervoeding. Door dit droeve krantenbericht geraakt, voelt ShELFISH de noodzaak om de omstandigheden te onderzoeken die ertoe leiden dat jongeren vast komen te zitten in hun leven en de maatschappij. In een mix van danstheater, een verhalende soundscape en een dynamische sculptuur word je meegenomen in het complexe labyrint waarin sommige jonge mensen zich bevinden.

Voor ‘Life & Times’ werkt ShELFISH met een aantal jongeren uit een gesloten jeugdzorginstelling in Groningen. Hun stemmen vertolken het verhaal van Michael K., het hoofdpersonage uit het prachtige boek  ‘Life & Times of Michael K.’ van Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee. ShELFISH produceert en presenteert het werk van theatermaker Veerle van Overloop en maakt immensief, sociaal betokken, interdisciplinair, documentair theater.Over STORMRAM

We zien dat het voor theaters moeilijk is om onbekend werk te programmeren, omdat het risico op weinig bezoekers groot is. STORMRAM neemt deze drempels weg door nieuw werk te presenteren onder dezelfde, overkoepelende noemer en ondersteunt zowel de theaters als de makers bij  het presenteren van dat werk en de publiciteit daaromheen.

  • 4 februari20:15 - 21:50

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 14,50

Bezig met laden