image-v5195_4262737072
image-v5193_3857466045

Stormram

zaterdag 24 september om 20:15

Één avond per seizoen gooit een theater haar deuren open voor nieuw en misschien onbekend werk. Een STORMRAM avond bestaat uit een double-bill van een affe, avondvullende voorstelling van een professionele maker en een work-in-progress van een aanstormend talent. Elke avond wordt afgesloten met een professioneel gemodereerd nagesprek, waarin publiek en makers met elkaar in gesprek gaan.

‘STORMRAM 1.0’ is ooit ontstaan vanuit de noodzaak van vijf Friese collectieven om meer publiek aan zich te binden en om ruimte te creëren voor nieuw of onaf werk. Middels een jaarlijks, soms tweejaarlijks festival werden in de Lawei en de Harmonie STORMRAM-festivals georganiseerd. In 2021/2022 is STORMRAM toe aan een nieuwe jas: de behoeften van de makers zijn hetzelfde, maar het landschap waarin we moeten opereren is veranderd. We zien dat het voor makers moeilijk is om in het Noorden hun voorstellingen te kunnen spelen. We zien dat het voor theaters moeilijk is om onbekend werk te programmeren, omdat het risico op weinig bezoekers groot is. Het publiek als derde partij trekt ook aan het kortste eind, met een weinig vernieuwend theaterveld. De Corona-pandemie deed hier nog een schep bovenop: bij veel theaters zit de programmering vol met doorgeschoven werk, er is extra weinig ruimte voor onbekend werk en het publiek is voorzichtig met kaartjes kopen. Door STORMRAM krijgen makers meer zichtbaarheid, wat na de Corona-pandemie hard nodig is. Doordat we hen een speelplek kunnen bieden, zorgt dat ook voor wat extra inkomsten voor de verschillende ZZP’ers die de voorstellingen draaien.
STORMRAM neemt deze drempels weg door nieuw werk te presenteren onder één heldere merknaam en ondersteunt zowel de theaters als de makers bij het presenteren van het werk en de publiciteit daaromheen.

OVER ONS
We zien dat het voor makers moeilijk is om in het Noorden hun voorstellingen te kunnen spelen. We zien dat het voor theaters moeilijk is om onbekend werk te programmeren, omdat het risico op weinig bezoekers groot is. STORMRAM neemt deze drempels weg door nieuw werk te presenteren onder dezelfde, overkoepelende noemer en ondersteunt zowel de theaters als de makers bij  het presenteren van dat werk en de publiciteit daaromheen. 

  • dagelijks eenmalig20:15

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 14,50

Bezig met laden