The Doors in Concert

The Doors in Concert

zaterdag 28 november om 19:30

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

The Doors in Concert brengt een hommage aan de legendarische rockgroep, wiens zanger Jim Morrison in 1971 overleed.

De band neemt je mee naar de hoogtijdagen van The Doors, eind jaren 60, met nummers als ‘Light my Fire’, ‘Love her Madly’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Let op: in verband met de coronacrisis zijn er voor deze show slechts 2 x 55 tickets beschikbaar. Uiteraard houden we ons aan de door VNPF opgestelde richtlijnen.

  • 28 november 202019:30
  • 28 november 202022:00

Contactgegevens

Kerkgracht 8
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://hetbolwerk.nl/

Prijsinformatie

Vanaf € 15,00

Ook in deze periode

Bezig met laden