Topzondag: Jazz Code
Topzondag: Jazz Code
Topzondag: Jazz Code

Topzondag: Jazz Code

zondag 19 februari om 11:30

Corinne Staal en Jannie Brandsma vormen het duo 'The Jazzcode'. Ze begrijpen elkaar muzikaal en houden beiden van harmonie en mooie melodieën, ze houden van Jazz en Swing.  

Corinne Staal – pianist en arrangeur

Corinne noemt zichzelf een geluksvogel die in één keer de juiste opleiding koos na de middelbare school. Ze studeerde piano aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Daarnaast speelde ze in bandjes en verdiende wat bij als barpianist. Als hobby zong ze in verschillende koren. Omdat Corinne niet kan zien, kijkt ze al haar hele leven met haar oren, de kunst van het improviseren ligt dus voor de hand. Aangevuld met talent en doorzettingsvermogen, studeerde Corinne voor het geven van uitvoeringen. Dat doet ze nog steeds vol overgave, op de achtergrond of in een concertsetting. Ze vindt samenspelen fantastisch, net als het begeleiden van zangers. Haar repertoire is breed: spelen van bekende liedjes in een zelfgemaakte jas en eigen werk. Jazzy, weemoedig, modern, poppy en klassiek, met als doel de luisteraar te betoveren. Corinne haar specialiteit is harmoniseren. Ze houdt ervan om met een akkoord nét even een ander accent aan te brengen in een melodie, waarbij ze diverse muziekstijlen mengt. Dit alles geeft een warm pianogeluid en klinkt ook goed in een vocaal arrangement. Op deze manier ontwikkelde zij haar eigen stijl en heeft ze veel liedjes gecomponeerd voor diverse artiesten.

"Ik vind het uit de grond van mijn hart het allermooiste om een volle zaal te boeien met een theaterprogramma waarvoor ik zelf de muziek heb gemaakt". Jannie Brandsma

Jannie zingt haar hele leven, maar wat serieuzer sinds haar  18e. Doordat haar vader ook altijd in de muziek gezeten heeft, is zingen voor haar altijd iets heel natuurlijks geweest. “ Ik dacht ook altijd dat iedereen wel kon zingen. Nu zeg ik altijd dat iedereen BETER kan leren zingen, een kleine toevoeging“. Jannie zong altijd al in koren en met bandjes en op 33 jarige leeftijd ging ze studeren aan het Conservatorium in Zwolle. Daar behaalde zij haar Bachelor en Master Degree. Ze geeft al vele jaren zangles en is dirigent van een aantal enthousiaste koren en daarnaast treed ze zelf geregeld op als solist bij diverse fanfares en (brass)bands. Ook zingt Jannie regelmatig backingvocals in voor CD-opnames en begeleidt ze zangers op de piano voor projecten.The Jazzcode

Corinne en Jannie treden graag samen op. Ze begrijpen elkaar muzikaal en houden beiden van harmonie en mooie melodieën. Ze houden van Jazz en Swing. Daarnaast lachen ze ook veel en houden van humor. 

 

  • 19 februari11:30

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 13,50

Bezig met laden