Stedelijk Muziekkorps met Edith Bakker
Stedelijk Muziekkorps met Edith Bakker

Topzondag: Stedelijk Muziekkorps met Edith Bakker

zondag 28 november om 11:30

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Ooit ontstaan uit de muziek bij de “Schutterij” van Sneek, heeft het orkest zich ontwikkeld tot een flexibel harmonieorkest dat van vele markten thuis is.
Zo heeft het orkest in een symfonische setting vaak gespeeld met lage strijkers, terwijl op een ander moment een compleet combo is ingevlogen voor een metropool bezetting.
Met name de laatste decenia is het Stedelijk Muziekkorps Sneek niet meer weg te denken uit het openbare leven. Het orkest o.a. te beluisteren in Theater Sneek tijdens het jaarlijks terugkerend nieuwjaarsconcert, in de Martinikerk op Kerstavond, in de Ielânen op Koningsdag en op 4 mei bij de  herdenkingsplechtigheid in Sneek.
 
Dit topzondag concert is Edith Bakker uitgenodigd als soliste.
Op het programma staat o.a. het prachtige Concerto van David Maslanka, waaruit het eerste deel 'Fire in the Earth' wordt gespeeld. 
Haar solistisch optreden wordt omkleed met enkele topcomposities voor blaasorkest.

CV Edith Bakker
Edith studeerde klassiek saxofoon bij Jan Schoemaker aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en behaalde haar diploma in 1995. Zij volgde masterclasses bij o.a. Arno Bornkamp, Claude Delangle en John Kelly.
In 2008 vervolgde ze haar studie bij Christer Johnsson, docent saxofoon aan de Kungliga Musikhögskola in Stockholm.
Als uitvoerend musicus is Edith werkzaam in het Zweedse saxofoonkwartet Rollin'Phones waarmee zij optreedt door Scandinavië en Europa. Dit kwartet bestaat sinds 1986 en is een belangrijk onderdeel geworden van het Zweedse muziekleven. Het repertoire strekt zich uit van klassieke standaardwerken en transcripties tot werken van hedendaagse componisten en jazz en folkmuziek. Er is een groot aantal werken speciaal voor het kwartet geschreven. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste met pianobegeleiding en met koren en orkesten.
Edith heeft als muziekdocente jarenlange ervaring. In Friesland is ze verbonden aan Kunstencentrum Atrium en heeft zij haar eigen lespraktijk onder de naam STER muziek & onderwijs. Edith geeft saxofoon- en klarinetles en verzorgt ze klassikale muzieklessen binnen het basisonderwijs.
Met saxofoonkwartet Rollin'Phones geeft zij in binnen- en buitenland workshops aan muziekscholen en masterclasses op conservatoria.
 

  • 28 november 202111:30

Contactgegevens

Westersingel 28
Sneek
T 0515 431 400

Bezoek de website

https://theatersneek.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 12,50

Bezig met laden