XMAS Sneek Kerstparade © Jelly Mellema
XMAS Sneek © Sneek Promotion

XMAS Sneek Kerstparade & ontsteken Kerstverlichting

zaterdag 16 december van 16:00 tot 18:00
Lekker Sneek & Kerstmarkt Grootzand

XMAS Sneek ontsteken Kerstverlichting & feestelijk binnenhalen van de Kerstman met een verlichte kerstparade.

In december wordt de binnenstad van Sneek omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote Kerstbomen worden weer opgetuigd en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Met extra koopavonden, extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard!

ZATERDAG 10 DECEMBER
16.00 – 17.30 UUR XMAS SNEEK KERSTPARADE

Zaterdag 10 december maakt de Kerstman zijn feestelijke entree in Sneek tijdens de allereerste Kerstparade. Om 16.00 uur starten verschillende praalwagens en lopende acts onder leiding van Advendo Sneek en Drumband Hallelujah uit Makkum. Eindpunt is het
Schaapmarktplein om 17.00 uur waar we het startsein geven van ‘Kerst in Sneek’. De Kerstparade zal als een stoet door het centrum van Sneek trekken. Prachtig verlichte engelen delen lekkers uit aan kinderen. Rond 17.00 uur verzamelen we op het Schaapmarktplein waar wethouder Bauke Dam samen met de Kerstman de kerstboomlichtjes ontsteekt. Je bent van harte welkom een glaasje chocolademelk of glühwein te komen proeven. Om 17.15 uur maken we de grote prijzen van de sinterklaaslotenactie van Vereniging Ondernemend Sneek bekend.

Route: 

Veemarkthal, Stationsstraat, Martiniplein, Oude Koemarkt, Hoogend, Singel, Kleinzand, Jousterkade, Oosterdijk, Wijde Burgstraat, Nauwe Burgstraat, Schaapmarktplein, Grootzand, Oude Koemarkt, Oud Kerkhof, Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein: hier stopt de wagen van de Kerstman voor de ontsteking vna de kerstboomverlichting. 

's Avonds kun je tijdens 'Heel Sneek zingt’ uit volle borst kerstliederen meezingen in de Sint Martinuskerk en daarna kun je nog tot in de late uurtjes nagenieten van de kerstgezelligheid in één van de vele horecagelegenheden in de stad.

XMAS Sneek kerstmarkt & kleintje Lekker Sneek 
Op zondag is het tijd voor een combinatie van de kerstmarkt op het Grootzand en Kleintje Lekker Sneek op de Marktstraat. Met daarbij straattheateracts en livemuziek in de binnenstad is Sneek op zaterdag 10 december en zondag 11 december ‘the place to be’ voor Kerstshoppen!

  • 16 december16:00 - 18:00

Contactgegevens

schaapmarktplein 1
SNEEK

Bezoek de website

http://www.sneek.nl

Bezig met laden