lewinski © lewinski

Zydeco la Louisiane

zondag 18 oktober van 15:00 tot 18:00

Zet op favorietenlijst Verwijder uit favorietenlijst

Zydeco la Louisiana op zondag 18 oktober 2020 om 15:30

Zydeco La Louisiane is een 'Zydeco Power Trio' met Bill Honing (Drums), Peter Kummer (Bas/Backing Vocals) en Peter Mul (Accordeon/Lead Vocals). De naam van de band verwijst enerzijds naar de stijl van de muziek, en anderzijds naar de unieke cultuur van de staat Louisiana met zijn Franstalige wortels.

Zydeco is feestelijke muziek uit de staat Louisiana in de Verenigde Staten. Deze muziekstroming ontstond aan het begin van de twintigste eeuw als merkwaardige mengeling van de traditionele Franstalige Cajun muziek en de Afro-Amerikaanse Rhythm and Blues en Blues met een belangrijke rol voor de accordeon. De term ‘Zydeco’ voor deze feestelijke hutspot van verschillende muziekstijlen is een verbastering van de titel van het nummer 'Les Haricots Sont Pas Salés'.

Een optreden van Zydeco La Louisiane is een reis door de geschiedenis van de Zydeco en een hommage aan de muzikale helden van de band zoals Buckwheat Zydeco, C.J. Chenier en Chubby Carrier.

Na-afloop lekker een hapje mee-eten? Dat kan! Voor €15,50 per persoon. U kunt zich hiervoor aanmelden via de website. Vega- of dieetwensen graag vooraf aan ons doorgeven.

  • 18 oktober 202015:00 - 18:00

Contactgegevens

Waterhoenstraat 2
Sneek

Bezoek de website

http://www.lewinski.nl

Prijsinformatie

Vanaf € 7,50

Ook in deze periode

Bezig met laden