bruggen_openstaand.JPG091418-FRIMAR Elfstedenroute.jpgkampeersloep_toppunt.jpg091418-FRIMAR Middelseeroute.jpgskutsje_foto2_toppunt.jpg091418-FRIMAR Woudaaproute.jpg

vaarroutes

Vaarroutes Sneek
Sneek is een perfecte startplaats voor diverse vaarroutes. Vanuit hier verken je de Friese meren op zijn best! 


Staande mast route
Vanuit Sneek naar IJlst door de Jeltesloot door de Rijnsloot (maximale diepgang 1,50 meter) of Lange Sloot naar de Grote Brekken. Of men kan via de Houkesloot, Sneekermeer, Goingerijpster Poelen, Heerenzijl, Akkrum naar Grou varen.


De Middelseeroute
Het traject Sneek- Leeuwarden is bevaarbaar via de Oudvaart - Zyltjessloot en de Zwette voor boten met maximale opbouwhoogte van 2,40 meter meter.


De Beroepsvaart
Vele meren in Friesland wordt doorsneden door de beroepsvaartroute, namelijk het Prinses Margriet Kanaal. De watersporter wordt geadviseerd zo veel mogelijk deze vaarweg te vermijden. Gun uzelf de tijd. Geniet van het varen door de kleinere vaarten en dorpen. Het is de extra tijd meer dan waard.

Vaarroutes op Internet

Op internet zijn ook diverse vaarroutes beschreven. Wij adviseren u altijd ook een actuele waterkaart te raadplegen:
Zuidwest Friesland vaarroute
Vaarroutes Friese Meren (in pdf te downloaden)

 

Watersport apps

De provincie Fryslan heeft diverse watersportapps die u kunt gebruiken om Friesland vanaf het water te verkennen. 


Sluisje Domp Sneek
Op de huidige waterkaart staat de breedte van het sluisje Domp Sneek niet duidelijk aangegeven. De juiste breedte is W44 (breedte is 440 cm). De burg verderop is W69 (690 cm breed).
 

Bezig met laden