Tips van de Snekers

Harm Rozenberg

Ik ben al sinds jaren stadsgids en vertel bezoekers aan Sneek graag al wandelend door onze prachtige stad over het moois wat Sneek te bieden heeft. Natuurlijk gaan we ook naar de Waterpoort van Sneek en vertel ik het verhaal van de poortwachter die er met zijn gezin woonde. De verhalen van Sneek maken de stad zo karakteristiek. Zelf woont hij al jaren met zijn vrouw Ika op het mooiste plekje van Sneek, op het Hoogend met een fantastisch uitzicht op de trots van de stad, de Waterpoort: “zodra het mooi weer is, zit ik hier samen met mijn vrouw op het bankje voor ons huis te genieten.

Fries Scheepvaart Museum

Echt een aanrader voor het hele gezin

Fries Scheepvaart Museum: ik heb veel kinderactiviteiten verzorgd in het museum. Sleutelhangers maken via ouderwets knopenleggen was hun favoriet! Tegenwoordig is er voor kinderen een prachtig interactief kindermuseum en zijn er speurtochten voor de kinderen. En de (groot)ouders leren hier over de Friese Scheepvaart historie. Echt een aanrader voor het hele gezin.

Stadswandeling

Begeleiding van een ervaren stadsgids

Ontdek Sneek via de verhalen die vertelt worden tijdens een stadswandeling.  Je moet wel even reserveren vooraf.

shantykorenfestival

Shantykoren door de hele stad

Elke jaar in september help ik mee het Shantyfestival in Sneek te organiseren. Zelf ben ik aangesloten bij shantykoor Rolling Home in Sneek. Helaas was er dit jaar geen shantyfestival mogelijk ivm de coronamaatregelen,  maar volgend jaar hopen we er weer bij te zijn. Hou de Uitagenda van Sneek in de gaten voor alle actuele evenementen.

Boekhandel Van der Velde

Een groot aanbod boeken

Heerlijk om in boekenhandel Van der Velde te lopen. Is het niet een boek voor mezelf dan is het ook leuk om kado te geven. Neem nou dit boek van Woeste Willem, met zijn woeste krulhaar lijkt hij wel een beetje op me, vind je ook niet?

Restaurant De Walrus

Heerlijk een bakje koffie op het terras met monchoutaart

Mijn vrouw Ika en ik genieten regelmatig even op het terras van restaurant De Walrus. De eigen gemaakt Monchoutaart is berucht in Sneek. En niets leukers dan ondertussen alle mensen bekijken die langs lopen, vaak zijn het ook bekenden die dan even een praatje komen maken. Je kunt er ook heerlijk eten en het personeel is altijd erg vriendelijk.

Devo

Groot assortiment, van nachtgoed tot allerlei handwerkartikelen

De Devo bestaat al meer dan 86 jaar en is gevestigd in de prachtige historische binnenstad van Sneek op Het Grootzand nr. 20, vlakbij ons huis. Hier haal ik altijd touw om mijn sleutelhangers van touw te knopen. Leuk werk! Het assortiment is enorm, van huishoudlinnen tot de laatste trends in breiwol en hobbyartikelen. Knopen, ritsen, naaigarens, scharen, haakgarens en breiwol. Een walhalla voor de creatievelingen.

Treinen bedienen

Doe je in het nationaal spoormuseum

Treinen kijken en bedienen doe je in het modelspoor museum, gelegen in het voormalig stationsgebouw. Leuk om een bezoek te brengen met de (klein)kinderen. Zoveel modeltreinen hebben ze nog vast nooit bij elkaar gezien. Een aantal treinen kunnen ze zelf bedienen!

Rondvaart Sneek

Op het water ervaar je de prachtige omgeving

Waar wij ook erg van genieten is een rondvaart over het Sneekermeer of de Friese meren. Sneek is de opstapplaats van voor diverse rondvaarten. Een grachtenrondvaart met de Ald Fryslan, een rondvaart rondom Sneek met de Venezuela of stap op de Toerist V, de grote rondvaart die naar het skutsjesilen of de Friese Meren aandoet. Onder het genot van een hapje en drankje, ben je een heerlijke (mid)dag weg!