Tips van de Snekers

Wia Wijers-jansen en Ronald Wijers

Wia: Ik ben een geboren Sneker en mijn man Ronald komt uit Brabant. We vliegen beide voor ons werk de hele wereld over en hebben op vele plekken in Nederland gewoond, maar we wonen nu al weer jarenlang tot volle tevredenheid in Sneek. De afstand naar Schiphol is echt goed te doen. In een dik uur ben je weer in Sneek. Zelf wandel ik veel in en om Sneek. Er zijn veel wandelroutes en Friesland heeft een prachtig wandelnetwerk.

Ronald gaat regelmatig alleen of met een vriend te vissen in onze visboot. Omdat we regelmatig apart van huis zijn, genieten we dan extra van een diner voor twee in de Sneker horeca. Onder de Linden is het restaurant waar we vroeger al vaak met de familie kwamen. Altijd gezellig en je kunt er heerlijk eten. Ook het proeflokaal in Sneek is favoriet. Voor een vaste prijs proeven we de hele avond wereldse gerechten. Van Franse cuisine tot Oosterse wok, van Amerikaanse barbecue tot Koreaanse grill. We komen dan echt even helemaal bij in een prachtige omgeving!

Proeflokaal Sneek

Voor een vast prijs proeven we de hele avond wereldse gerechten.

Wat is het oude gerechtsgebouw een fantastische plek geworden! Je kijkt je ogen uit. Voor een vaste prijs proeven we de hele avond wereldse gerechten. Echt een avondje uit!

Hema Sneek

Vroeger haalde ik mijn schoolspullen er, nu mijn kinderen.

Vroeger haalde ik mijn schoolspullen er al en nog steeds kom ik er graag. En nu halen mijn kinderen er hun schoolspullen. Hoe leuk zijn deze Hema schriften ook weer! En natuurlijk is het ontbijtje 's morgens vroeg favoriet als het eerste lesuur uitvalt bij de jeugd.

Onder de Linden

Altijd gezellig en je kunt er heerlijk eten.

Bij Onder de Linden kwam ik vroeger al met mijn moeder en mijn oma. De zaak is inmiddels overgegaan op zoon Wicher, maar nog steeds kun je er heerlijk eten. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de Marktstraat.

De Tuut van Sneek

Fantastisch familie diner

Afgelopen winter waren wij 25 jaar getrouwd. De enthousiaste ondernemer van de Tuut van Sneek dacht echt met ons mee en heeft een heerlijk menu samengesteld. We hebben een fantastisch 4 gangendiner gehad met familie en vrienden en een topavond gehad!

Wandelen

Even sportief bezig zijn

Regelmatig loop ik op avond even een rondje om Sneek. Je hebt er prachtige wandelpaden en routes. Met het wandelknooppuntnetwerk kun je ook makkelijk zelf een route uitstippelen. En er zijn ook routes via verschillende apps te vinden.