Veel gestelde vragen

Instructies Citygame Sneek na aanschaf

Onder ‘na aanschaf’ verstaan wij: op het moment dat de betaling geheel verwerkt is en er een ticketcode gegenereerd wordt die in de bevestigingsmail gestuurd is. Deze code is een unieke code, die éénmalig te gebruiken is en geldig is voor één game. Vul deze code niet eerder in, dan het moment dat je de game gaat lopen!

Ontvang ticket(s)
De aangekochte ticket(s) ontvang je automatisch in jouw inbox. Check eventueel je spam!

Instructies

- Start met een volle batterij op je telefoon
- Als je start, loopt de tijd af, je hebt ruim voldoende tijd om de tocht te volbrengen, dus je kunt onderweg ook een terrasje pakken of een leuke winkel bezoeken. In totaal ben je ongeveer 1,5 / 2 uur onderweg om de gehele game te volbrengen als je achter elkaar doorgaat.

- Ga naar de appstore
- Download de app: MooveGo
- Geef de MooveGo app altijd toegang tot locatie, camera en audio.

- Start een 'nieuw spel' en voer de ontvangen code in bij het locatorveld.
- Voer de code pas in als je daadwerkelijk gaat lopen, anders gaat de speeltijd lopen.
- Nu zie je 'downloading evenement'
- Nadat het evenement is gedownload, kun je het spel starten (weet je zeker dat je het spel nu wel starten? Zo ja vul een zelfgekozen profielnaam in en druk op start en de tijd begint te lopen)
- Loop naar het aangegeven (volgende) punt op de kaart, als je in de buurt van het volgende punt komt, popt de (volgende) opdracht in je scherm op.

 

 

Startlocatie citygame

De citygame via de site Sneek.nl start op het Martiniplein ter hoogte van Martiniplein nr 1, waar je ook kunt parkeren. Nog goedkoper parkeer je op het Veemarktplein in Sneek (2 euro voor een hele dag of gratis op de achterste vakken vol =  vol). Dit plein is een paar minuten lopen van het Martiniplein.

Spel starten

Je kunt het spel starten door de code in te vullen bij het veld 'locator'code. Na het installeren en openen, vraagt de MooveGo app ‘Weet je zeker dat je het spel nu wilt starten?’. Kies voor JA als je nu wilt starten, de tijd loopt nu af. Kies NEE als je later wilt starten, de tocht blijft nog een aantal dagen geldig.

Geef de MooveGo app altijd toegang tot locatie, camera en audio.

Tijdens het spel

Om de game goed te spelen
- De vraag komt in je scherm als je binnen de juiste afstand bent van het object op je kaart
- Selecteer 'Speel nu' om de vraag te zien
- Druk daarna steeds op 'Ga verder' om de volgende opdracht te spelen
- Als je op ‘speel’ drukt verschijnt de vraag in beeld en gaat de tijd lopen.
- De meeste vragen van de opdrachten kun je vinden/uitvoeren op de plaats ter plekke, soms moet je ook kiezen tussen de meerkeuze vragen.

Uitleg

! Scroll steeds helemaal door naar beneden om alle tekst en opdrachten te lezen! Bij elke opdracht zijn er punten te verdienen. Je score zie je boven in het scherm. De uitleg is ook na te lezen in de game bij kopje 'uitleg'.

Spel beëindigen

Het menu toont de optie ‘spel beëindigen’. Deze functie beëindigt het spel en is onomkeerbaar. Klik hier alleen op als je het spel helemaal wilt stoppen. Hierna kan de code niet opnieuw worden gescand. Wij raden het gebruik van deze knop af!

Spel loopt vast

Het kan voorkomen dat de MooveGo app vastloopt tijdens de tocht of dat een gps signaal niet goed opgepakt wordt waardoor een vraag niet verschijnt in het scherm. Sluit de app en swipe deze weg. Open de app vervolgens weer en klik op 'speel verder'. De tocht gaat weer verder waar deze gebleven was*). Tijdens de tocht kan het geen kwaad andere apps te gebruiken. De tocht blijft actief. (Klik niet op 'beeindig spel', dit zal het spel definitief beeindigen. Je ticketcode is na deze actie niet meer geldig).

Geschikte smartphone

Gebruik een smartphone de beschikt over minimaal Android 9 of iOS 12.
LET OP: De MooveGo app is niet te gebruiken op telefoons zonder Googleservice. Huawei smartphones zijn helaas uitgesloten. Werktelefoons worden afgeraden in verband met mogelijke beperkingen tot GPS, audio en/of camera vanuit de werkgever.

Meerdere teams / prijzen winnen

Ben je met meerdere teams en speel je met meerdere codes dan heeft degene met het meeste aantal punten na afloop gewonnen. Je kunt ook op tijd spelen. Wie het snelst de meeste punten heeft gehaald, wint de game. Na afloop kun je een screenshot van je score en een foto van jullie groep tijdens de citygame Sneek mailen naar redactie@sneek.nl Onder de inzenders met de meeste punten worden per kwartaal leuke prijzen verloot. Als je een foto meestuurt geef je toestemming dat we deze mogen gebruiken op onze social media kanalen van #sneekismeer.

Voorwaarden

Om mee te doen aan het spel gaat u akkoord met de volgende voorwaarden:

  • Meedoen is op eigen risico; houd je eigen veiligheid en die van andere te allen tijden in de gaten
  • Hou je aan de geldende maatregelen
  • Met de ticketcode kun je het spel 1 keer activeren.
  • Als je op ‘beëindig spel’ drukt, het spel inderdaad beëindigt wordt; om dan alsnog te spelen, moet je een nieuwe ticket kopen.

Contact en veelgestelde vragen

Heb je een vraag, opmerking dan kun je die stellen via de email redactie@sneek.nl; wij proberen zsm te reageren. In de weekenden en avonden zijn wij niet bereikbaar. Lees goed de instructies door of de veelgestelde vragen.

*) Loopt het spel toch helemaal vast? Koop dan desgewenst een nieuw ticket en vervolg het spel op een andere smartphone. Stuur een screenshot met uitleg over het vastlopen naar redactie@sneek.nl en nemen wij contact met je op over de eventuele compensatie.