Watersport

Vakantie vieren in Nederland? Kom naar Friesland!

In watersportcentrum Sneek is alles mogelijk! Van sportief zeilen met een open zeilboot op de Friese meren tot fluisterstil door de stadsgrachten varen met een electrisch bootje. Watersport is voor iedereen geschikt. In Sneek huur je boten in alle soorten en maten en prijsklassen. Of boek eens een rondvaart Friesland en beleef (een deel) van de Elfstedentocht bij één van de rondvaartbedrijven. En wat denk je van de nieuwe waterskibaan bij recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek! Ook zijn er meerdere aanbieders waarbij je kunt flyboarden, bijvoorbeeld in de Sneekweek! Of lekker vissen tijdens je vakantie kan in en om Sneek. Sneek is niet voor niets hèt watersportcentrum van Friesland. 

Watersportvakantie Friesland
Sneek ligt centraal in het merengebied van de provincie Fryslan. In het centrum van de stad zijn ruime en goede aanlegplaatsen gemaakt welke allen zijn voorzien van water en elektriciteits-voorzieningen. Bij de aanlegplaatsen zijn voldoende sanitaire voorzieningen aangelegd. Ook zijn er voldoende jachthavens en trailerhellingen. Vanuit Sneek kan men diverse prachtige vaarroutes gaan doen, zoals rondje Zuidwest Friesland, de Elfstedenroute of de Middelseeroute. En na het watersportvertier biedt de stad volop mogelijkheden voor een gezellig avondje om de dag af te sluiten.

Boot huren in Sneek, Elfstedentocht stad van Friesland
Om het de watersporter gemakkelijker te maken, is langs de Houkesloot in Sneek een bedrijvenpark aangelegd, genaamd Watersporboulevard It Ges, waar alle mogelijke watersportbedrijven bijeen zijn gebracht. De watersportliefhebber vindt hier overzichtelijk en dicht bij elkaar werkelijk alles wat hij zoekt op watersportgebied. Meer dan vijftig bedrijven hebben hier hun deuren geopend en staan klaar om u te ontvangen. Hier kun je een boot huren en door Friesland gaan varen. Voor de beginnende, zeer gevorderde of actieve watersporter. Je kunt een sloep huren, een motorkruiser huren, open zeilboten huren, kajuitzeiljachten huren, maar ook suppen, vissen, kanovaren of zeilen met een skutsje. En dat allemaal zonder vaarbewijs. Natuurlijk krijg je wel een instructie door de verhuurder.  En natuurlijk is het handig dat je weet wanneer de beweegbare bruggen bediend worden in Sneek en gemeente Sudwestfryslan.

Bekijk ook de webcams Sneek!

watersport