Watersport

Vakantie vieren in Nederland? Kom naar Friesland!

Ontdek alle mogelijkheden van watersport in Sneek, Friesland! Geniet van sportief zeilen op de Friese meren met een open zeilboot of maak een vaartocht door de stadsgrachten in een elektrisch bootje. Watersport is geschikt voor iedereen, en in Sneek vind je boten van alle soorten en maten, passend bij elk budget. Ervaar de route van de Elfstedentocht met een rondvaart door Friesland, aangeboden door diverse rondvaartbedrijven. Probeer ook de uitdagende waterskibaan bij recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek, of geniet van flyboarden tijdens de Sneekweek! Voor de vissers onder ons is er ook genoeg te beleven in en rondom Sneek. Ontdek waarom Sneek dé plek is voor een watersportvakantie in Friesland!

Ontdek een onvergetelijke watersportvakantie in Friesland vanuit Sneek! Gelegen in het hart van het Friese merengebied, biedt Sneek uitstekende aanlegplaatsen met water- en elektriciteitsvoorzieningen, en goed uitgeruste sanitaire faciliteiten in het centrum. De stad beschikt tevens over meerdere jachthavens en trailerhellingen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor diverse vaarroutes zoals het rondje Zuidwest Friesland, de Elfstedenroute of de Middelseeroute. Na een dag vol watersportplezier biedt Sneek tal van mogelijkheden om de avond gezellig af te sluiten.

In Sneek bevindt zich Watersportboulevard It Ges langs de Houkesloot, waar alle denkbare watersportbedrijven zijn gevestigd. Hier vindt de watersportliefhebber alles wat hij nodig heeft. Met meer dan vijftig bedrijven die klaarstaan om je te verwelkomen, kunt je hier een boot huren en Friesland verkennen. Of je nu een beginnende, ervaren of actieve watersporter bent, er is voor elk wat wils. Huur een sloep, motorkruiser, open zeilboot, kajuitzeiljacht, ga suppen, vissen, kanoën of zeilen met een skûtsje - en dat alles zonder vaarbewijs. Bij de verhuurder krijg je natuurlijk een duidelijke instructie. We wensen je veel vaarplezier! 

 

 

 

Bekijk ook de webcams Sneek!

watersport